Prefectul județului Buzău Silviu Iordache s-a vaccinat, vineri, în municipiul Buzău cu serul produs de Astra Zeneca. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a ales să se imunizeze vineri, cu serul britanic pentru că începând din această zi vaccinarea cu Astra Zeneca se poate face fără programare. Astfel, prefectul Buzăului a venit la centrul de vaccinare fără a  avea programare pe platformă și a solicitat medicilor din centru să îl vaccineze. La sosirea la centrul de vaccinare Silviu Iordache avea înaintea sa trei persoane însă medicul din centru l-a invitat pe acesta să  intre în cabinet deși în fața sa mai aștepta la rând un cuplu. Bărbatul i-a solicitat prefectului Silviu Iordache să își respecte rândul iar acesta și-a cerut scuze și a ieșit din cabinet.

După ce a fost vaccinat prefectul a așteptat 15 minute în sala de așteptare a centrului fără a prezenta reacții.

„Astăzi am venit să profit de această oportunitate de a te vaccina fără programare cu serul de la Astra-Zeneca. După cum bine știți începând de astăzi se poate ca orice persoană care vrea să se vaccineze se prezintă într-un centru AstraZeneca și este vaccinat imediat dacă consideră asta o oportunitate. Tot începând din această săptămână operatorii economici medii și mari care au spații amenajate pentru zona sanitară pot solicita de la Direcția de Sănătate Publică vaccin AstraZeneca astfel încât să și vaccineze angajații sau pot chiar să solicite și o echipă mobilă de la Direcția de Sănătate Publică care să le vaccineze angajații. Cred că doar prin vaccinare putem depăși această pandemie. Cred că doar prin vaccinare putem reduce, putem minimiza problemele economice pe care le avem din cauza acestei pandemii. Reiterez faptul că vaccinul este sigur. Este voluntar și este în acord cu strategia Comisiei Europene. Vreau să mai precizez faptul că riscurile asociate efectelor secundare care pot apărea în urma vaccinării sunt mult, mult mai mici decât riscurile asociate contractării virusului SARSCoV-2II”, a spus Silviu Iordache.

Întrebat de ce nu s-a vaccinat până acum prefectul județului Buzău a spus că nu a făcut parte din grupa de populație care putea face vaccinul. De asemenea, a spus că a avut Covid-19 în luna noiembrie când și-a pierdut mirosul pe care nu l-a recăpătat nici în prezent.
Vaccinare anti Covid prefect Silviu Iordache
„N-am fost în grupa de risc care să le permită să mă vaccineze. Da am avut această boală în luna noiembrie și pot să vă spun că în urma bolii am pierdut simțul mirosului și nu l am recăpătat nici până astăzi. Deci am simțit pe pielea mea efectele acestui virus în ultimele luni. Am cunoscut foarte multe persoane care au fost afectate de acest virus persoane care după ce s au făcut bine încă au insuficiență respiratorie deci efectele pe termen lung ale virusului sunt foarte, foarte grave și din acest motiv recomand tuturor oamenilor să se vaccineze Pentru mine nu a contat serul. Serul cred că este unul sigur. M-am uitat peste statistica internațională de efecte secundare ale acestei acestui vaccin. Mi s a părut totuși că riscurile riscurile asociate vaccinului sunt mult mult, mult mai mici decât riscul asociat contractării virusului”, a încheiat prefectul județului Buzău, Silviu Iordache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.