Subiectul referendumului pe tema desființării județului revine în actualitate, la Buzău, în contextul în care ieri, la Constanța, oamenii au fost chestionați cu privire la ce cred despre reorganizarea țării.
La Buzău, Prefectura a solicitat strămutarea dosarului al cărui verdict final ar putea permite convocarea cetăţenilor la urne pentru a se pronunţa în legătură cu desfiinţarea judeţului. Cauza se va judeca peste patru zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceasta în timp ce pe 24 noiembrie este fixat un alt termen de judecată la Curtea de Apel Ploieşti în cazul recursului formulat de Prefectura Buzău împotriva Consiliului Judeţean care a adoptat în urmă cu
câteva luni hotărârea de organizare a referendumului pe tema desfiinţării judeţului.
”Pe data de 24 noiembrie la Curtea de Apel Ploiești se va judeca recursul făcut de instituția noastră cu privire la hotărârea Consiliului Județean de organizare a referendumului. Cu privire la dosarul aflat pe rolul Tribunalului Buzău, cu privire la modificarea programului calendaristic, acesta este suspendat până la pronunțarea Înaltei Curți de Casație li Justiție. Pe data de 11 noiembrie se va judeca la Înalta Curte cererea de strămutare a pricinii formulată de Instituția Prefectului județului Buzău, conform procedurilor legale din Codul de Procedură Civilă”, a explicat astăzi, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Roxana Robu.
Între timp, şefii Consiliului Judeţean Buzău se gândesc tot mai serios la organizarea unui referendum în care populaţia să fie întrebată dacă este de acord cu desfiinţarea judeţului. Preşedintele miniparlamentului judeţean, Victor Mocanu a declarat astăzi că nu a renunţat nici un moment la ideea organizării unui referendum în judeţ
”Consiliul Județean, în baza hotărârii pe care a luat-o va acționa pentru transpunerea în practică a ceea ce s-a hotărât, adică organizarea unui referendum. Faptul că această hotărâre a fost atacată în Contencios Administrativ la Tribunalul Buzău și s-a obtinut câștig de cauză față de actiunea Prefecturii este un lucru bun și urmează ca și Curtea de Apel Ploiești să definitiveze această hotărâre și vom trece la transpunerea în practică a acesteia. După pronunțarea verdictului, vom analiza și vom stabili momentul oportun pentru realizarea acestui referendum”, a spus astăzi, președintele CJ Buzău, Victor Mocanu.
Dacă propunerea Puterii de a desfiinţa judeţele şi de a împărţi ţara în regiuni va fi pusă în practică, Buzăul ar urma să facă parte din aceeaşi zonă, cu centrul la Constanţa.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.