Sub ochii atenţi ai camerelor video...

Supravegherea video a tuturor sălilor în care se va desfăşura examenul de Bacalaureat este preocuparea „number 1” a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), care chiar a luat foarte în serios organizarea experimentului numit de noi „Bacalaureat Big Brother”. Totodată, Rusaliile „încurcă” puţin calendarul probelor de competenţe.

 

Deşi îşi propusese să obţină sprijinul financiar al primarului Constantin Boşcodeală, pentru supravegherea video a sălilor din cele 11 centre de Bacalaureat din municipiul Buzău, ieri, Florina Stoian, şefa IŞJ, a primit asigurări că, pentru monitorizarea video a probelor scrise, Prefectura va oferi un număr de 88 camere video. „Acestea vor fi utilizate în centrele de examen care nu vor avea posibilitatea să se doteze din fonduri proprii”, ne-a declarat şefa şcolilor.

Camerele web au fost achiziționate de Instituția Prefectului în anul 2009 cu ocazia alegerilor prezidentiale iar după terminarea examenului, vor fi înapoiate Prefecturii.

 

Totodată, ieri, IŞJ, a primit o „minută” de la Ministerul Educaţiei, conform căreia se reprogramează susţinerea probelor la competenţe digitale (informatică), stabilite iniţial pe data de 13.06.2011. Pentru că duminică, 12 iunie, sunt Rusaliile, iar luni, 13 iunie este sărbătoarea Sfânta Treime, proba de va susţine vineri, 10 iunie a.c.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.