Pentru a nu mai fi puși în situația de dinaintea alegerilor locale, când cu mai puțin de 24 înaintea deschiderii urnelor s-a iscat un scandal din pricina plecării președinților de secții de votare cu ștampila de control, reprezentanții Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Buzău i-au chemat la instruire pe toți reprezentanții secțiilor din județ. Tot cu această ocazie, cei 423 de președinți de secții de votare au primit broșuri și pliante din partea Autorității Electorale Permanente, toate hotărârile emise de Biroul Electoral Central dar și terminalele GSM din partea Serviciului de Telecomunicații Speciale.
Astfel, președinților de secții de votare li s-a adus la cunoștință că la aceste alegeri completarea birourilor electorale ale secțiilor de votare se face cu mai puțin de 24 de ore înainte de deschiderea urnelor, că tot în aceeași seară se primesc solicitările din partea spitalelor, azilurilor și altor instituții de ocrotire socială privind necesitatea prezenței urnei mobile precum și numărul de votanți ce doresc să își exprime opinia la referendum cu ajutorul urnei speciale.
Au fost atenționați cu privire la modul de întocmire a listelor electorale suplimentare, au fost înștiințați că la preluarea buletinelor electorale de la Prefectură acestea trebuie numărate iar ulterior depuse pe bază de proces verbal și sub pază la primăriile de care aparțin.
Biroul Electoral al Secțiilor de Votare se poate alcătui din câte un singur reprezentant al fiecărui partid politic parlamentar și nu poate avea mai puțin de 4 membri. În cazul în care partidele nu au un număr suficient de persoane pentru a fi delegate să facă parte din birourile electorale, acestea vor putea fi completate la solicitarea Biroului Electoral de Circumscripție Județeană cu persoane aflate pe lista de la Tribunalul Buzău din care au fost aleși președinții de secții de votare.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.