2100 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru a susține examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă. Prima etapă a înscrierilor s-a finalizat vinerea trecută, însă elevii care mai au de susținut corigențe se mai pot înscrie începând cu data de 10 august. Cea de-a doua ediție a examenului de bacalaureat din acest an se va desfășura în 7 centre de examen la nivelul municipiului Buzău, Râmnicu Sărat și Nehoiu și va fi amenajat un singur centru de evaluare.
„Vor fi organizate 7 centre de examen pe raza municipiului Buzău, Râmnicu Sărat și Nehoiu și vom avea un singur centru de evaluare pentru că metodologia ne permite, conform numărului de candidați. Ca și program, pe 20 august încep competențele lingvistice și digitale și pe 27 august prima probă scrisă ” a declarat inspectorul general adjunct al ISJ Buzău, Geta Burducea.
Pentru a veni în sprijinul candidaților la examenul de bacalaureat care nu au posibilitatea de se documenta la domiciliu cu privire la subiectele de examen, conducerea ISJ Buzău a dispus înființarea unui centru de informare ce va funcționa permanent la Liceul Pedagogic.
Totodată, liceele au organizat programe de pregătire suplimentară pentru ca elevii să aibă șanse mai mari la sesiunea de toamnă a examenului maturității iar programul este prezentat la avizierul fiecărei unități școlare.
„Chiar dacă este vacanță și cadrele didactice sunt în concedii se asigură prezența acestora în licee pentru a le sta la dispoziție celor interesați, pentru a-i ajuta să promoveze acest examen”, a declarat inspectorul general al ISJ Buzău, Dumitru Ene.
Iar soluții există și pentru absolvenții de liceu din mediul rural. Aceștia se pot documenta în legătură cu subiectele de la bacalaureat în centrele unde se organizează programe de pregătire.
„În mediul rural, chiar dacă elevii nu au acasă un calculator sau o conexiune la internet, ei pot să intre în posesia subiectelor care au fost date în edițiile anterioare ale examenului mergând în liceele unde se organizează programele de pregătire. Am luat legătura cu conducerile liceelor și am rugat să li se permită accesul la un calculator conectat la internet. Oricum, dacă vor merge la aceste pregătiri, vor lucra tot pe aceste subiecte. Dar sunt elevi care au fost aduși la meditații de profesori în momentul în care în care au mers la școală pentru a se înscrie la sesiunea de toamnă a bacalaureatului și care în scurt timp s-au evaporat”, a precizat înspectorul general adjunct al ISJ Buzău, Geta Burducea.
Numărul elevilor care participă la meditațiile gratuite este extrem de mic, în ciuda numărului mare de absolvenți de liceu care au ratat bacalaureatul, din pentru că nu l-au promovat în prima sesiune, fie pentru că au avut corigențe.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.