Pentru prima dată după Revoluție, angajații de la Ductil Steel au ieșit astăzi în stradă protestând, după orele de program, față de refuzul patronatului de a acorda măriri salariale, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani. Protestatarii s-au strâns în fața fabricii unde, cu pancarte și fluiere, au scandat lozinci împotriva șefilor.
”În anii anteriori primeam mărirea salarială în mod normal iar în acest an am primit un răspuns negativ care nu ne dă nici o șansă de negociere. Producția de anul trecut a fost aproape dublă față de anul 2009, realizările din vânzări au fost pe măsură, productivitatea muncii a crescut dar piața nu a putut susține și înghițirea produselor noastre la prețul de vânzare. Considerăm că pierderile sunt datorate conjuncturii de piață. Am solicitat creșteri salariale, de la 15% am redus la 10%, și chiar în două tranșe, una de la 1 iunie și alta de la 1 octombrie. Este o problemă generală a angajaților Mechel și sunt în stradă ți colegii de la Oțelul Roșu. Suntem nemulțumiți că suntem mai puțini decît ne așteptam dar la următoarele actiuni vom ieși mai mulți. E trist că este prima acțiune de acest gen de la privatizarea întreprinderii”, ne-a declarat, astăzi, Constantin Mănăilă, lider de sindicat Ductil.
În ciuda vremii caniculare, la o temperatură de 37 de grade Celsius măsurată de termometrul din incinta uzinei, angajații, circa 150, au protestat timp de o oră cu pancarte cu înscrisuri precum ”Nu uitați în ce condiții muncim și ce salarii primim”, ”S-a produs mai mult, vrem salarii mai mari” sau ”Numai cu noi veți putea fi eficienți”.

Ciprian STERIAN
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/07/Constantin-MANAILA.mp3|titles=Constantin MANAILA]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.