Teatrul „George Ciprian”  pune în scenă duminică spectacolul  „Lampa lui Aladin” o producție proprie realizată cu actori buzoieni sub îndrumarea regizorală a lui Ionuț Octavian Ghinea. Spectacolul se anunță a fi unul extrem de urmărit mai ales că deja biletele pentru premiera care va avea loc duminică de la ora 11.00 au fost deja epuizate iar organizatorii s-au văzut nevoiți să pună în scenă și o avampremieră pentru sâmbătă de la ora 11.00.

„Punem în scenă acest spectacol prin programul  „Teatrul vector în educație” și căutăm cumva să implicăm și pe tinerii din licee în distribuții. Avem norocul că în Buzău avem un liceu care are ca și specializare, specializarea artele spectacolului. Astfel, am profitat de acest lucru și am luat în distribuție elevi ai acestui liceu”, a spus Gina Chivulescu managerul Teatrului „George Ciprian”.

La rândul său președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu s-a arătat mulțumit de faptul că instituția aflată în subordinea Consiliului Județean reușește să pună în scenă producții proprii realizate chiar de buzoieni.

„Chiar sunt tare, tare emoționat când văd că unde se vrea, se poate și ce este cum să ne vie nouă drag buzoienilor , când putem să îi vedem, să-i aplaudăm și să ne inspirăm din lecția de viață pe care o să ne-o transmită acești oameni deosebiți și cum tot sunt la modă produsele românești uitați-vă la ei că sunt sută la sută buzoieni. Iată că teatrul George Ciprian produce și nu produce cum se producea înainte pe stoc, ci livrează marfă celor avizi de teatru, de artă, de cultură și sunt foarte, foarte mulți  buzoieni care doresc lucrul ăsta. Așadar invit pe toată lumea la spectacolul sută la sută buzoian și eu sper ca foarte multă lume să întregească acest spectacol. Deci haideți să venim cu toții la spectacol și cu siguranță o să plecăm mai bogați spiritual, puțin mai înțelept și de ce nu puțin mai buni”, a spus președintele CJ Petre Emanoil Neagu.

Despre spectacol și despre șansa de a juca pe scena Teatrului „George Ciprian” a vorbit și regizorul Ionuț Octavian Ghinea care s-a arătat entuziasmat că i s-a oferit șansa de a demonstra cum își face meseria în fața celor în mijlocul cărora trăiește.

„Este un spectacol variat, un spectacol complex, un spectacol complet prin muzicalitate, coregrafie, decor, joc scenic. și emoții. Aș putea spune, cred că de asta avem cel mai mult nevoie de emoție, mai ales după o perioadă în care venim după 2 ani de pandemie și vreo câteva luni de război la granițele țării. Lumea și publicul de orice fel are nevoie de emoții. Are nevoie să-și hrănească sufletul, are nevoie să-și bucure sufletul și de aceea noi suntem aici și-i invităm pe această cale număr cât mai numeros la teatru. Mai mult decât atât, mă bucură această colaborare pe care o am și sper să nu fie ultima de acest fel, deoarece ni s-a dat șansa atât mie, cât și colegilor din distribuție să ne facem meseria în fața publicului și în fața oamenilor, în fața publicului buzoian, unde noi locuim și, mai mult decât atât, într-un teatru care are toate, toate dotările necesare unui teatru”, a spus și regizorul Ionuț Octavian Ghinea.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.