Un transport agabaritic lung de 80 de metri și greu de aproximativ 400 de tone a plecat, marți dimineață de la Buzău către rafinăria Petrobrazi. Piesa construită la întreprinderea buzoiană BETA S.A. reprezintă o coloana de distilare pentru rafinăria Petrobrazi și este cea mai mare construită vreodată în România.
„Piesa în lungime de 55 de metri si peste 250 de tone reprezintă o coloană de distilare pentru o rafinărie din Ploiești este o premieră în România. Este pentru prima data când se construiește ceva la aceste dimensiuni și prima data când se transportă pe cale rutieră”, a declarat Ovidiu Ionașcu, directorul de producție al BETA S.A.
Pentru ca piesa să ajungă cu bine la destinație transportul acesteia este pregătit cu grijă încă din cursul anului trecut. Pentru aceasta firma care se ocupă cu transportul pieselor agabaritice a ales pentru transportul coloanei produsă la întreprinderea buzoiană două trailere cu mese rotative pentru a putea trece mai ușor de curbele și podurile de pe traseu.
„Este un transport pe care îl pregătim de anul trecut și pentru care am ales un trailer cu mese rotative pentru a trece de curba de la Mizil unde trebuie să demontăm câțiva stâlpi pentru a putea face loc convoiului care măsoară aproape 80 de metri și cântărește aproape 400 de tone”, a declarat Marius Tudose, managerul de transport.

Pentru ca transportul să decurgă în condiții de siguranță pe tot parcursul drumului polițiștii de la serviciul rutier au fost nevoiți să oprească circulație pe sectoarele de drum pe unde s-a deplasat convoiul iar la intrarea în orașul Mizil angajații Electrica au pus la pământ mai mulți stâlpi de energie electrică. Mai mult, pe podurile de la Albești Paleologu și Bucov din județul Prahova cele două trailere care alcătuiesc convoiul au fost nevoite să treacă fiecare pe câte un sens al podului pentru a respecta sarcina maxima de greutate admisă pe axă, în timp ce piesa a fost trecută pe diagonală peste parapetul podului.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.