Raul Buzau
Cei doi buzoieni dispăruţi, sâmbătă, după ce barca în care se aflau împreună cu alte trei persoane s-a răsturnat pe râul Buzău nu au fost încă găsiţi, operaţiunile de căutare fiind foarte dificile din cauză că în unele locuri apa învolburată şi plină de resturi vegetale măsoară opt-nouă metri.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Marius Sârbescu, căutările au fost reluate în fiecare dimineață, inclusiv în județul Brăila, însă fără succes.

Duminică, cercetările au fost reluate pe ambele maluri ale râului Buzău, pompierii folosind binocluri. Echipele de salvare nu pot folosi bărcile pentru că în zonă apa este foarte adîncă, în unele zone unde s-au format ochiuri apa atimgând şi opt-nouă metri adâncime. În plus, debitul râului Buzău este foarte mare la acest moment, iar în apă sunt resturi vegetale care ar îngreuna intervenţia cu bărcile şi chiar ar pune în pericol vieţile pompierilor.

Potrivit lui Sârbescu, zeci de pompieri, dar şi alte forţe de intervenţie sunt mobilizate în zonă pentru căutarea celor doi bărbaţi dispăruţi sâmbătă, după ce barca improvizată în care se aflau s-a răsturmat în apă.

Duminică, în zona unde se desfăşoară căutările s-a aflat şi tânărul de 17 ani care se afla în barcă împreună cu tatăl său şi care a reuşit să se salveze după ce a căzut din barca improvizată. Adolescentul era extrem de afectat din cauza incidentului, el spunând că speră să-şi găsească tatăl, care nu a reuşit să se salveze, la fel ca şi alt bărbat care se afla în aceeaşi barcă, ambii fiind căutaţi acum de echipele de intervenţie.

Accidentul s-a petrecut sâmbătă, când cinci bărbaţi au încercat să traverseze râul Buzău, în zona satului Moşeşti, comuna Robeasca, pe o plută improvizată, iar la un moment dat râul învolburat după ploile abundente din ultimele zile le-a răsturnat barca. Cei cinci au fost prinşi în vârtejul apei, trei dintre ei reuşind să se salveze. Un adolescent de 17 ani s-a salvat cu ajutorul unui bidon din plastic care l-a ajutat să se menţină la suprafaţă. Apa l-a dus pe băiatul de 17 ani cinci kilometri în aval şi abia acolo acesta a reuşit să iasă la mal.

Supravieţuitorii au fost preluaţi de salvări şi au primit îngrijiri medicale.

Doi bărbaţi luaţi de ape, unul dintre ei fiind tatăl adolescentului de 17 ani, nu au reuşit să se salveze, fiind daţi dispăruţi, şansele ca ei să fie găsiţi în viaţă fiind minime.

Potrivit autorităţilor centrale, şi în judeţul Dâmboviţa, un bărbat de 80 de ani este căutat de forţe de intervenţie, după ce a dispărut în timp ce încerca să traverseze un pârâu pe jos şi a fost luat de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.