Consiliul Județean Buzău a fost premiat, joi seară, cu Premiul de Excelență pentru investiții în reabilitarea și modernizarea instituțiilor de cultură din județul Buzău, în cadrul Galei Administrație.ro desfășurată la Poiana Brașov!

Două proiecte cu fonduri europene în valoare de aproape 7 milioane de euro au convins juriul care a avut de ales din 62 de proiecte înscrise în concurs. Este vorba despre  „Restaurarea, conservarea şi modernizarea imobilului situat în Municipiul Buzău, B-dul Nicolae Bălcescu nr. 40, în vederea înfiinţării Centrului Muzeal I.C. Brătianu”, în valoare de 2.850.000 euro și ”Consolidare, restaurare și dotare Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu” Buzău”, cu o valoare de 3.900.000 euro. Ambele proiecte sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – „Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1 – „Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”.

„Acest premiu ne onorează și ne obligă să muncim și mai mult pe viitor! Felicit toti angajații Consiliului Județean Buzău care au lucrat la realizarea celor două proiecte. Acest premiu reprezintă încă o apreciere a muncii lor și a eforturilor făcute pentru ca aceste proiecte sa obțină finanțare europeană și, astfel, să putem pune în valoare două obiective foarte importante pentru patrimoniul cultural local și național. După reabilitare, aceste clădiri emblematice pentru Județul Buzău vor deveni obiective turistice și vor genera valoare adaugată comunității.”, a spus președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

 

Gala Administrație.ro este un eveniment anual, dedicat în exclusivitate administraţiei publice centrale şi locale din România, specialiştilor, autorităţilor şi profesioniştilor din domeniu. Acest eveniment se desfășoară anual din anul 2005 și a căpătat notorietate de-a lungul anilor, evidențiind eforturile care se fac pentru dezvoltarea sistemului administraţiei publice din România, iniţiativele pozitive ale specialiştilor din administraţie şi proiectele importante pe care reprezentanţii administraţiei locale şi centrale le-au susţinut.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.