Prima întâlnire a consilierilor județeni desfășurată astăzi a fost o ședință ce s-a întins pe parcursul a aproape trei ore, pe ordinea de zi aflându-se proiecte ce vizau constituirea noului Consiliu Județean, alegerea vicepreședinților și a comisiilor de specialitate.
La finalul întâlnirii, noul președinte al Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, a declarat că își propune ca pe viitor întâlnirile cu aleșii județeni să fie cât mai operative iar accentul să fie pus în special pe lucrurile ce trebuie rezolvate, și nu pe fast.
„Sunt un om căruia nu îi plac sedințele, așa că o să încerc să le fac cât mai operative, să se vorbească cât mai scurt și la obiect. Și pentru mine este un lucru inedit fiind prima sedință de Consiliu Județean pe care o conduc și evident sunt și ceva emoții. Ați văzut și dumneavoastră că USL funcționează iar lucrurile au fost lămurite, ceea ce doresc este să facem împreună multe lucruri bune pentru buzoieni”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
În legătură cu zvonurile privind schimbările ce ar putea fi operate la Consiliul Județean, odată cu venirea noului președinte, Cristi Bîgiu, a dat asigurări că scopul său nu este acela de înlăturare a actualilor angajați ai instituției, ci de o mare operativitate și eficiență a activității instituției. De altfel, Bîgiu a explicat că înainte de a lua primele decizii va trebui să se confrunte atât cu directorii instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean cât și cu angajații din subordine. În ce privește efectuarea unui audit financiar la nivelul Consiliului Județean, Bîgiu a declarat că nu a fost formulată încă o astfel de solicitare, însă nici nu a exclus varianta ca în perioada următoare să fie cerută o astfel de expertiză.

„În primul rând, la Consiliul Județean s-a schimbat președintele. Mai departe vă pot spune că nu am venit cu răzbunare și nu vreau decât să fac ca lucrurile să se schimbe în bine. Îmi doresc o mai bună transparență și o mai bună colaborare cu presa, dacă acestea pot fi considerate schimbări. Nu se pune problema schimbărilor de personal până când nu se face o evaluare, pentru că țelul meu nu este acela de a înlocui oamenii. Este prima ședință și nici măcar nu am avut o discuție cu directorul economic al instituției și nu pot spune la acest moment când se va face un audit financiar. Trebuie mai întâi să discut și eu cu fiecare director de instituție, cu angajații și în momentul în care mă voi hotărî să iau niște măsuri le voi comunica”, a conchis noul președinte al Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.

Ciprian STERIAN

După terminarea primei ședinte și desemnarea noilor vicepreședinți ai Consiliului Județean, președintele CJ, Cristi Bigiu a convocat prima ședință extraordinară de consiliu peste o săptămână. În data de 3 iulie, aleșii din miniparlamentul județean se vor întâlni pentru a aproba o serie de documente necesare unor proiecte cu finanțare europeană.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.