Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, susţine că ar fi oportună decretarea stării de urgenţă în acest judeţ, unde sunt izolate aproximativ 23.000 de persoane din 20 de comune, „situaţia fiind dramatică”, însă prefectul Paul Beganu respinge categoric această variantă.

„I-am cerut dimineaţă (vineri-n.r.) prefectului să decretăm stare de urgenţă pentru că situaţia este dramatică în multe zone. Mi-a dat câteva argumente cum că nu ar fi în regulă o astfel de măsură şi a rămas că discută cu Ministerul de Interne”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu.

Prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu, respinge însă vehement ideea de a decreta stare de urgenţă: „Nimeni nu înţelege că pe viscol nu avem cum să acţionăm în stare de urgenţă. La inundaţii, da, avem un plan de măsuri bine stabilit, dar acum nu am cum să-i scot pe oameni pe un câmp şi să-i las acolo. Suntem în stare de alertă”.

În judeţul Buzău, aproximativ 23.000 de persoane din 20 de comune sunt izolate, cele mai afectate localităţi fiind Glodeanu Siliştea, Scutelnici, Vadu Paşii şi Săgeata, unde zăpada atinge şi cinci metri înălţime. În aceste localităţi drumurile nu mai există practic, iar mulţi localnici nu mai au alimente, în condiţiile în care magazinele sunt goale.

Vineri, pompierii şi jandarmii vor trimite la căminul de bătrâni din localitatea Câmpeni 60 de conserve, 60 de litri de apă minerală şi 60 de pâini. La Glodeanu Siliştea vor fi trimise 400 de pâini, 200 de litri de motorină, 200 de kilograme de conserve şi 400 de litri de apă. La Săgeata, echipele de salvare au plecat cu 340 de pâini, 530 de litri de apă şi 238 de kilograme de conserve. Tot la Săgeata, joi au fost trimise 4.000 de pâini, iar la Valea Râmnicului au fost distribuite 600 de pîini.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, susţine că drumarii acţionează „la foc continuu”, însă se poate interveni doar cu utilajele mari.  Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a dispus, vineri, să trimită jandarmi şi pompieri de la Bacău în judeţul Vrancea, iar din Prahova către localităţi din judeţul Buzău, pentru a ajuta la salvarea de vieţi
omeneşti. Totodată, elicopterele din cadrul Unităţilor Speciale de Aviaţie din Bucureşti şi Iaşi acţionează, cu prioritate, pentru misiuni de salvare, în zonele afectate din judeţele Vrancea şi Buzău.

2 COMENTARII

  1. Actioneaza pe dracu la foc continuu!
    Nu sunt in stare de o saptamana sa curete 4 km. de la Auto Rolla la Vadu Pasii! Dar, nu cumva cel care trebuie sa faca traba este abonatul la banii Consiliului Judetean , domnul Cojocaru? Daca da, (puneti dvs.intrebarea, dle administrator al observatorului), este de inteles pentru ca li nu stie decat sa ia banii pe deszapezire, nu sa o si faca!
    Explicabil!
    Va rog sa va interesati cine isi bate joc de 15. ooo de oameni din vadu pasii si sa ne transmiteti.

  2. Iarna asta a devenit un pretext pentru a-ai da lui Mocanu sa plateasca toate politele. Eu stau in Vadu Pasii si drumul de care vorbiti a fost curatat la timp. In comuna primarul si-a facut datoria ireprosabil. Cui vreti sa-i dati in cap si de ce?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.