Cristi Bigiu si Codrin Scutaru

Președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu s-a întâlnit vineri cu secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Codrin Scutaru aflat la Buzău cu ocazia unei vizite de lucru transformată după rezolvarea problemelor ce țin de administrație și într-o vizită politică. În cadrul întâlnirii, avute la sediul Consiliului Județean Buzău, au fost discutate o serie de probleme cu implicaţie socială specifice judeţului făcându-se referire, în mod deosebit, la situaţia tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie.
“Avem nevoie de găsirea unor soluţii şi a unor alternative viabile care să le permită tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie o integrare pe piaţa muncii”, a declarat Codrin Scutaru.
Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu şi directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, Alina Bădulescu, a fost analizată necesitatea derularii unui proiect pilot de infiinţare a unui Centru de calificare profesională, destinat tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie.
CU ocazia aceleiași vizite Secretarul de Stat, Codrin Scutaru, a avut întâlniri şi cu directorii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Casei Judeţene de Pensii, în cadrul cărora au fost aduse în discuţie probleme instituţionale specifice fiecărei structuri menţionate.
Concluzia întâlnirii a fost legată de necesitatea unei monitorizări atente a dificultăţilor cu care fiecare instituţie se confruntă, în vederea identificării de soluţii concrete care să permită eficientizarea activităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.