Holban

După ce primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală a fost găsit în stare de incompatibilitate de către Agenția Națională de integritate, și primarul municipiului Râmnicu Sărat, Viorel Holban pare să fi făcut aceiași greșeală.
Inspectorii Agenției Naționale de Integritate au descoperit că edilul din Râmnicu Sărat a comis aceiași greșeală ca și omologul său buzoian și a reprezentat Primăria Municipiului Râmnicu Sărat în cadrul Adunării Generale a Acționarilor S.C. „Compania de Apă” S.A. Buzău.
„HOLBAN VIOREL s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 ianuarie 2009 – 28 mai 2009, întrucât a exercitat, simultan, funcția de Primar al Municipiului Râmnicu Sărat, Jud. Buzău, și calitatea de reprezentant al Municipiului Râmnicu Sărat în cadrul Adunării Generale a Acționarilor S.C. „Compania de Apă” S.A. Buzău. Astfel, HOLBAN VIOREL nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] funcţia de reprezentant al unităţii administrativ – teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”, se arată în comunicatul Agenției Naționale de Integritate.
Totodată, ANI precizează că în primarul municipiului Râmnicu Sărat, Viorel Holban se află în procedură de evaluare și au dreptul de a fi asistați sau reprezentați de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.