Președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, a vizitat, marți, cele cinci corturi de prim ajutor în caz de caniculă amplasate din dispoziția sa în punctele aglomerate din oraș. Luni, președintele Consiliului Județean a dispus amplasarea în municipiul Buzău a cinci corturi dotate cu personal medical și dozatoare de apă pentru protejarea populației împotriva efectelor caniculei anunțată de meteorologi în următoarele zile.
„În perioada imediat următoare suntem sub cod galben de caniculă ceea ce înseamnă că temperaturile vor fi ridicate. Este necesar ca fiecare dintre noi să aibă grijă să nu se expună prelungit la soare pentru a evita efectele pe care razele soarelui și căldura le pot avea asupra organismului. Prin urmare am inițiat această acțiune de amplasare a unor corturi în 5 puncte cheie din oraș unde oamenii se pot adăposti, pot bea o gură de apă și își pot măsura, gratuit, tensiunea”, a declarat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.
Cele cinci corturi sunt amplasate în Piața Dorobanți, Piața Centrală, pe platoul Dacia, în fața Parcului Crâng și lângă piața din cartierul Micro XIV, si sunt deservite de personal medical de la Școala Sanitară și de la Centrul de Voluntariat.
„Vreau să le mulțumesc pe această cale colaboratorilor, ISU, DSP, Școala Sanitară și Centrul de Voluntariat. Corturile vor rămâne amplasate în aceste locuri timp de o lună iar dacă situația o va impune se va prelungi acest program și vor fi deschise în perioada 10.00-18.00 ”, a declarat președintele Consiliului Județean Cristi Bîgiu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.