Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu, anunţă condiţii mult mai aspre la licitaţia care va desemna firmele ce se vor ocupa de deszăpezirea drumurilor judeţene. După o iarnă aprigă în care Buzăul abia a ieşit din nămeţi, cu ajutorul armatei, al pompierilor, jandarmilor şi poliţiştilor, Bîgiu spune că e vremea ca firmele care se vor ocupa de deszăpezirea judeţului să fie alese cu mult mai multă grijă.
„În mod sigur, contractele vor fi atribuite în urma unor licitații însă vom fi foarte atenți la condițiile tehnice pe care trebuie să le îndeplinească cei care participă la aceste licitații. Nu veți mai găsi 10 firme care au trei utilaje și le închiriază de la una la alta și când vine zăpada să constați că, de fapt, ele nu există. Vom face o vizionare a parcului de utilaje pentru a vedea clar dacă ele există pentru că am văzut cu toții că nu se poate face deszăpezire cu utilaje pe hârtie”, a precizat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
În urma căderilor masive de zăpadă din iarna trecută în multe localități din județ oamenii au rămas izolați chiar mai bine de două săptămâni. Firmele care au încheiat contracte de deszăpezire cu Consiliul Județean nu au fost capabile să se achite de sarcinile prevăzute în contract în special din lipsa utilajelor corespunzătoare pentru volumul mare de precipitații înregistrat. Spre exemplu, la Valea Salciei utilajele de deszăpezire de la Drumuri Județene nu au reușit să ajungă nici la trei săptămâni după ce drumul a fost blocat de nămeți. În acest timp, locuitorii comunei rămași fără provizii au primit hrană și medicamente doar pe calea aerului. În ultima instanță, primarul comunei a scos la lopată atât tineri cât și vârstnici iar mare parte a drumului județean ce leagă localitatea Valea Salciei de comuna Buda a fost deszăpezit manual.

Ciprian STERIAN

 

Citește și: Sinistrați de trei săptămâni în marea de zăpadă, localnicii din Valea Salciei au primit pâine din cer

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.