Investitorii francezi vor fi sprijiniți în afacerile pe care le derulează în județul Buzău de către președintele Consiliului Județean, Marian Cristinel Bîgiu. Angajamentul a fost luat în cadrul întâlnirii pe care șeful miniparlamentului județean buzoian a avut-o, ieri, cu ambasadorul Franței în România, Excelența sa Philippe Gustin și cu Stanislas Pierret, directorul Institutului Francez de la Bucureşti. În urma discuțiilor dintre oficialul buzoian și francezi, președintele Consiliului Județean, Marian Cristinel Bîgiu, s-a arătat deschis sprijinirii investitorilor francezi, a Centrului Cultural Francofon și a militat pentru promovarea produselor şi producătorilor autohtoni din judeţul Buzău pe piaţa franceză.
Preşedintele Consiliului Judeţean şi-a manifestat toată disponibilitatea în vederea sprijinirii atât a investitorilor existenţi cât şi pentru identificarea oportunităţilor de afaceri pe teritoriul judeţului Buzău pentru investitorii francezi. De asemenea, Philippe Gustin, a identificat în cadrul discuţiilor posibilitatea ca pe lângă investiţiile mari din zonă să se dezvolte mici afaceri în jurul acestora.
Pentru ca investitorii francezi să aibă o misiune mai ușoară atunci când vor să deschidă afaceri la Buzău, ambasadorul Franței a vorbit despre necesitatea, la nivelul instituţiilor, a existenței personalului specializat care să îi îndrume pe străini, astfel încât să poată trece cu bine de birocrație. Preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Cristinel Bîgiu, s-a arătat deschis acestei iniţiative şi s-a angajat ca în perioada următoare să concretizeze propunerea la nivel instituţional.
De asemenea, în cadrul întâlnirii a fost abordată şi problema relaţiilor culturale. Presedintele Consiliului Judeţean a asigurat partea franceză că va sprijini în mod concret toate iniţiativele şi va încerca să le dezvolte, dat fiind faptul că acestea reprezintă un vector de dezvoltare pentru toate tipurile de relaţii.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.