Consilierii județeni s-au întrunit, joi, în prima ședință de Consiliu Județean din 2017 ocazie cu care au aprobat două proiecte de hotărâre cu caracter urgent aflate pe ordinea de zi. Unul din ele se referă la constatarea dizolvării Camerei Agricole Buzău instituție aflată sub tutela Consiliului Județean dar care va fi preluată de Direcția Agricolă iar cel de-al doilea proiect care a stabilit acoperirea definitivă a excedentului bugetar pe anul recent încheiat.

Cu această ocazie președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a explicat că pentru anii care urmează prioritatea instituției pe care o conduce este atragerea de fonduri europene și nu contractarea de noi împrumuturi care să îndatoreze bugetul județului în anii care urmează.

„Nu mă gândesc la un nou împrumut. Am avut unul care s-a finalizat și nu cred ca avem nevoie de un alt împrumut la Consiliul Județean. Prioritatea noastră nu este sa facem împrumuturi ci sa atragem fonduri europene. Noi am depus deja 3 proiecte pe fonduri europene,  unul care presupune reabilitarea clădirii fostului Spital Brătianu și Transformarea lui în Centru Muzeal, proiect declarat eligibil în cadrul cărui aprobabil în luna martie vor începe licitațiile, un alt proiect eligibil care presupune consolidarea Bibliotecii Județene, de asemenea o clădire veche, de patrimoniu și  un alt proiect care presupune modernizare uni sector de drum de pe DJ 203K între Robeasca și Vadu Pașii”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.