Absența președintelui Consiliului Județean Buzău de la ședința extraordinară pe care chiar el a convocat-o dar și boicotul consilierilor județeni ai PDL și PNL, au creat, astăzi, o mare nedumerire, dând naștere multor supoziții care l-au avut în prim plan pe Victor Mocanu. Dacă mai toată lumea a pus absența lui Mocanu pe seama unei eventuale plecări din PSD și respectiv înscrierea în UNPR, cuscrul președintelui Consiliului Județean, primarul Constantin Boșcodeală, a venit cu precizări care se referă la ceva probleme de sănătate pe care le-ar avea șeful miniparlamentului județean.
„Din câte cunosc, domnul președinte(nr. Victor Mocanu) ar fi avut niște probleme cu fierea și nu a putut lua parte la ședința extraordinară a Consiliului Județean întrucât a trebuit să plece la un spital din Capitală pentru o intervenție chirurgicală”, a declarat, astăzi, președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală.
Surse din rândul aproiaților familiei Mocanu susțin, de asemenea, varianta primarului, precizând că președintele CJ a fost operat ieri într-o clinică din Capitală.
Deși informația lansată de primarul Buzăului se confirmă, există numeroase semne de întrebare în legătură cu viitorul politic al președintelui Consiliului Județean Buzău. Îndoieli sunt cu atât mai mari cu cât vicepreședintele Consiliului, Emilian Drăgoi, susține că a primit sarcină de serviciu de la Victor Mocanu să conducă ședința extraordinară a Consiliului Județean Buzău încă din data de 30 noiembrie.
Pe de altă parte, există semnale atât din PSD cât și din UNPR, conform cărora senatorul Ion Vasile i-ar fi dat un ultimatum lui Victor Mocanu privind o eventuală trecere în oastea generalului Oprea. Mai mult, există voci din rândul progresiștilor buzoieni care susțin că un eventual anunț al lui Victor Mocanu privind o alăturare la UNPR i-ar putea aduce acestuia mai mulți bani de la buget în anul 2012.
Rămâne de văzut în perioada imediat următoare care va fi următorul pas al președintelui C.J. Buzău și care din scenariile de pe piața politică buzoiană au șanse să se materializeze.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.