Președintele FCSB Valeriu Argăseală, cu ochii în lacrimi la conferirea titlului de „Cetățean de onoare”

0

Fostul tenisman Ilie Năstase și președintele clubului FCSB Valeriu Argăseală au fost desemnați, joi, „Cetățeni de onoare ai Județului Buzău”. Conferirea titlurilor a avut loc la finalul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean la capătul căreia toți aleșii au votat pentru acordarea celor două titluri onorifice. Discursul fostului profesor de matematică al lui Valeriu Argăseală l-a făcut pe președintele FCSB să izbucnească în plâns.

Sala de ședințe a fost arhiplină, zeci de buzoieni venind să îi vadă pe Ilie Năstase și Valeriu Argăseală veniți la Buzău să primească cele două titluri conferite.

Vizibil emoționați atât Năstase cât și Argăseală au primit flori, plachetele de cetățeni de onoare și câte un trofeu reprezentând harta județului Buzău sculptat de Petru Tofan de la președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu și au mulțumit tuturor consilierilor pentru că au fost de acord cu conferirea celor două titluri.

La rândul său Valeriu Argăseală i-a făcut cadou președintelui Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu un echipament personalizat al FCSB și o minge cu autografele întregii echipe.

„Buzăul îmi aduce aminte de familie pentru că am venit aici la 4 ani. Azi in fața mea erau niște covrigi și cred că la 4 ani am mâncat primul covrig de Buzău. Nu am venit prea mult la Buzău cât am fost copil însă acum am să o fac pentru că sunt oarecum obligat. Am să duc numele Buzăului mai departe și am să mă opresc destul de des pe aici pentru că este în drumul meu. De asemenea, am  vorbit cu domnul președinte și am să dau numele meu unui club de tenis de aici acolo unde o să vedem că se face performanță”, a spus Ilie Năstase

„Sincer, nu mă așteptam să primesc acest titlu și cred că este cea mai mare emoție pe care am simțit-o deși am avut multe emoții în viața mea. Nu pot să nu îmi aduc aminte de Buzău, de locul în care un copil de 14 ani stătea în gazdă și care a făcut patru ani de liceu Economic în trei locații. Rămân recunoscător acelui sat din comuna Beceni unde m-am născut și locurilor de unde am plecat și mulțumesc domnului președinte și aleșilor județeni care au votat în unanimitate pentru acordarea acestui titlu” a spus Valeriu Argăseală.

Aflat în sală la decernarea titlurilor s-a aflat și fostul profesor de matematică al lui Valeriu Argăseală care a luat cuvântul pentru a spune că fostul său elev merită cu prisosință titlul conferit de autoritățile județene.

„Valeriu Argăseală merită din plin acest titlu. Scrie poezii și eu scriu poezii, știe matematică și eu știu matematică, este patriot și competent și eu așișderea. În ceea ce privește matematica eu consider că cele mai dificile domenii pentru mine sunt nevasta și matematica.  Când elevul meu mi-a telefonat să mă invite aici a încercat să mă laude cum că de la mine a învățat matematică și eu atunci i-am spus <<de unde dracu’ să știi tu matematică dacă nu știu nici eu>> ” a spus Constantin Gâdea fostul profesor de matematică al lui Valeriu Argăseală.

Cuvântul lui Constantin Gâdea l-a emoționat profund pe președintele FCSB căruia i-au dat lacrimile în fața tuturor participanților la ședință.

La finalul ședinței,  președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu a declarant că ziua de 6 decembrie a fost probabil una dintre cele mai emoționante zile de când ocupa funcția în care se află.

„Eu cred că cele două titluri acordate astăzi reprezintă enorm. Trebuie să ne promovăm valorile. Este important să promovăm oamenii care au făcut ceva pentru România indiferent de domeniul în care au activat. Prin acordarea celor două titluri aducem nu neapărat o recunoștință celor doi, pentru că prin carierele dânșilor au primit recunoștința dar, astfel noi recunoaștem valorile poporului român. Cred ca a fost una dintre cele mai emoționante zi de când sunt președinte al Consiliului Județean. Cred că astfel numele Buzăului va fi mult mai bine promovat prin intermediul celor doi. Este practic un semnal că a venit vremea să iubim mai mult România, să vedem și să punem mai mult preț pe ceea ce ne apropie”, a spus Petre Emanoil Neagu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.