Președintele PLUS Buzău, Mihai Răzvan Moraru spune că după plecarea din Guvern a miniștrilor USR PLUS, județul Buzău riscă să piardă un proiect important în domeniul medical de care s-ar fi ocupat personal în ultimele luni și face apel la liberalii buzoieni să ducă mai departe ideea sa.

Moraru a explicat că s-a întâlnit în ultimele luni cu președintele CJ Petre Emanoil Neagu, cu managerul S.J.U. Buzău, Claudiu Damian și cu reprezentanții mai multor ONG-uri pentru a realiza la Buzău o nouă Secție de Pediatrie care s fie dotată cu aparatură medicală prin Planul Național de Redresare și Reziliență. După plecarea ministrului Sănătății, membru USR PLUS, Moraru spune că planul său nu mai este considerat oportun de către cei rămași la butoane.

„M-am ocupat în ultima vreme de un proiect pe sănătate și ieri am primit o veste absolut ireală de la cei rămași în minister după plecarea ministrului USR PLUS. P.N.R.R. e validat deja de Comisia Europeană și până la final de lună trebuie să intre în practică. Acolo sunt fonduri pentru dotarea spitalelor din România. Buzăul nu a avut până acum nici un proiect depus la Ministerul Sănătății iar pentru a obține bani din P.N.R.R. memoriul tehnic trebuie depus până în vara anului viitor. De aceea, în ultimele două luni m-am întâlnit cam cu toate instituțiile și ONG-rile din județ pentru a face ceva. M-am întâlnit cu domnul Neagu de la C.J., cu domnul Damian, cu cam toate ONG-rile, cu Ministerul Sănătății și ajunsesem în punctul în care să facem un parteneriat public privat cu Consiliul Județean pentru a strânge bani pentru construirea unei secții de Pediatrie pentru că prin P.N.R.R. nu se finanțează decât dotarea nu și construirea acesteia. Ieri, vorbind la Ministerul Sănătății, după plecarea colegilor din USR am fost informat de cei rămași că din punctul lor de vedere Buzăul nu merită o Secție de Pediatrie nouă. Eu pot să înțeleg foarte multe supărări care sunt în Guvernul ala dar Buzăul are nevoie de o astfel de secție. Acest proiect presupunea ca să existe un parteneriat public privat între Consiliul Județean și un ONG în care să vireze bani consiliul, Ministerul Sănătății și restul prin colectă publică cum se face pentru spitalul din București. Acum, dacă cineva la Ministerul Sănătății consideră că poți să își bați joc de un proiect în care adusesem la aceiași masă CJ, Ministerul Sănătății, Spitalul Județean și mai multe ONG-uri doar pentru că de proiect s-a ocupat un membru USR PLUS mi se pare jignitor. Nu voi renunța la acest proiect și îi rog pe colegii de la PNL să se ocupe în continuare de acest proiect pentru că procedura presupune ca Ministerul Sănătății îți dă un acord pentru a construi facilitatea pe care apoi o dai către Consiliul Județean. Fără acest pas nu se poate demara acest proiect”, a spus Mihai Răzvan Moraru președintele PLUS Buzău.

Președintele PLUS  a spus că va continua să facă presiuni pentru realizarea proiectului și le cere liberalilor buzoieni să facă demersuri pentru materializarea acestuia spunând că a găsit mai multă disponibilitate de a realiza acest proiect la social democratul Petre Emanoil Neagu decât la liberalii cu care, până mai ieri, era în alianță.

„Dacă colegii de la PNL și Ministerul Sănătății consideră că e atât de bine să te răzbuni politic în a nu-i da comunității șansa de a colecta bani și a construi o secție nouă iar mai departe de a veni cu o dotare în pediatrie înseamnă că trăim vremuri fascinante. Mă voi ocupa în continuare și voi face presiuni pentru ca cei care vor fi la Ministerul Sănătății să explice buzoienilor de ce Buzăul nu merită inclus în PNRR pe parte medicală. Avem un sistem medical dezastruos. Un singur spital care mai funcționează la anumiți parametri, Spitalul Județean Buzău,  pentru că Nehoiu și Râmnicu Sărat oferă doar servicii de consultanță medicală de bază. Avem termen până în iulie anul viitor să  schițăm proiectul unei clădiri și pentru a face tot ce înseamnă tematică medicală și proiect pentru aparatură. Asta  dacă nu cumva banii se vor duce doar către județele unde președinți de consilii județene sunt PNL pentru că atunci Buzăul nu va prinde nimic. Și vă spun aici că am văzut, din păcate,  mai multă disponibilitate de a face acest proiect din partea domnului Neagu care este PSD decât am văzut la cei din PNL”, a spus Mihai Răzvan Moraru.

Ulterior conferinței de presa, Mihai Răzvan Moraru a intrat prin telefon în cadrul unei emisiuni în direct de la Campus Tv unde era invitat președintele PNL Buzău Gabriel Avrămescu și ar fi mărturist că nu există, practic, un proiect depus la Ministerul Sănătății și că a fost vorba doar despre o discuție de principiu urmând ca aceststa să se materializeze până anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.