Prefectul demis al județului Buzău, Silviu Iordache, a susținut, vineri, o conferință de presă în care a prezentat un bilanț al scurtului său mandat ca reprezentant al Guvernului în teritoriu. Iordache consideră ca a inițiat și chiar finalizat proiecte importante. Proiecte de mediu, proiecte de transparentizare a activității primăriilor din județ, proiect pentru scurtarea timpului de așteptare pentru obținerea permisului de conducere sau  proiecte pe partea de infrastructură rutieră care nu au început încă să fie implementate.

În acest context Iordache s-a declarat profund nemulțumit de directorul de la Drumuri Naționale Buzău despre care a spus că deși se află în funcție de mai bine de 10 ani nu reușește să înțeleagă ce se întâmplă pe drumurile din județ și a fost nevoit să discute cu superiorii acestuia.

„Cei de la Buzău au foarte puțin habar de ceea ce se întâmplă în județ, pe Drumurile Naționale. Este acolo un domn director care ocupă această poziție de mai bine de 10 ani și care, din punctul meu de vedere, a livrat foarte puțin pentru județul Buzău și s-a implicat foarte puțin ca infrastructura din Buzău să își atingă potențialul. A trebuit să port discuții cu directori regionali care înțeleg lucrurile altfel”, a spus Silviu Iordache.

De asemenea, fostul prefect al județului spune că a reușit să pună județul Buzău în prima linie pentru realizarea unei investiții istorice dar și că a reușit digitalizarea Prefecturii fiind singura instituție din țară cu un sistem electronic de management al documentelor și cu semnătură electronică.

„Una dintre cele mai mari realizări. Buzăul este în pole-position pentru realizarea unei investiții istorice. Grupul italian Beltrame dorește să facă aici o oțelărie modernă și Buzăul este singurul oraș care a oferit investitorului o alternativă viabilă.  Cel mai important lucru pe care am reușit să îl schimb a fost că am digitalizat instituția prefectului. Când am ajuns acolo am găsit o instituție ca în evul mediu în care aveam zilnic sute de pagini pe care trebuia sa le citesc și să le semnez în mod olograf. AM reușit să implementăm un sistem de gestiune electronică și o semnătură electronică devenind prima prefectură din țară care folosește acest sistem și o semnătură electronică astfel încât în urma acestui proiect am susținut cursuri și informări cu toate Instituțiile prefectului din țară pentru a implementa această soluție demnă de secolul XXI.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.