Președintele PMP Buzău, deputatul Adrian Mocanu, cere demisia de urgență a primarului Constantin Toma despre care afirmă ca ar fi omis intenționat completarea în declarația de avere a datoriilor pe care le are pentru că ar fi girat î nume personal împrumuturile societăților la care este acționar și care ar fi intrat în faliment. De asemenea, deputatul buzoian, a declarant că a formulat o plângere către Agenția de Integritate care îl vizează pe noul primar al municipiului Buzău, pentru că acest anu și-ar fi publicat în declarația de avere niciuna din datoriile pe care le-ar avea.

„Am sesizat Agenția Națională de Integritate cu privire la ilegalitățile comise de către primarul Buzăului, Constantin Toma, în întocmirea declarației de avere. Fals, uz de fals, interese ilegale, iată care sunt faptele penale de care se face vinovat acest om. În declarația de avere, primarul PSD Toma Constantin a uitat ceva important: a uitat să treacă datoriile uriașe pe care le are. Legea spune că la capitolul V din declarația de avere trebuie menționate atât debitele sau datoriile declarantului, cât și garanțiile date de declarant în favoarea unui terț. Ei bine, domnul Toma s-a făcut că uită acest aspect, pentru că, în acest moment, conform informațiilor certe pe care le dețin, Toma Constantin are popriri pe conturile sale ca persoana fizica de circa 9 milioane de euro!!! Din documentele pe care le dețin, rezulta clar ca Toma a ajuns la aceste datorii colosale pentru ca a garantat personal pentru creditele restante pe care le au firmele sale la un număr impresionant de bănci”, a declarat deputatul Adrian Mocanu.

Conform deputatului PMP, datoriile în cuantum de peste 9 milioane de euro AR FI EXECUTORII ÎNSĂ PRIMARUL Constantin Toma nu ar avea, conform declarației de avere, „nici casă, nici mașină, nici nimic”.

„ Trebuie verificat de urgenta modul în care Toma a făcut tranzacții, pe ce nume, pe ce firme, cu ce implicații etc. pentru că toata averea sa a dispărut de pe numele său și al soției sale pe perioada proceselor de faliment și insolvență. De asemenea, din declarația de avere pe care o poate consulta orice buzoian pe site-ul Primăriei, rezultă că Toma nu are nicio avere. Nici casa, nici mașină, nici căruță, nimic. Doar datoriile de 9 milioane de euro, pe care a uitat să și le treacă, pentru a nu fi demascat public. Atenție! Această sumă imensă este executorie! Cum mai poate fi credibil un asemenea om, atunci când afirmă că vrea reformarea din temelii a Buzăului? Mai adaug faptul ca Toma, ca primar, este creditor pentru firmele lui Toma aflate în faliment, iar Toma, ca afacerist falimentar, este debitor la Primărie. Și acest lucru trebuia trecut în declarația de avere și de interese și nu a fost trecut”, a explicat deputatul Adrian Mocanu.
În final, șeful PMP Buzău, deputatul Adrian Mocanu a declarat că partidul pe care îl conduce la Buzău îi cere urgent demisia primarului Constantin Toma iar dacă acest anu va demisiona va continua să îi ceară zilnic să renunțe la funcția în care a fost ales de buzoieni.

„ Având în vedere faptul că a ascuns în mod ilegal datoriile imense pe care le are, netrecându-le în declarația de avere și comițând, în acest sens, o infracțiune evidentă, PMP Buzău îi cere primarului Constantin Toma să dea dovadă în ultimul ceas de decență și să își prezinte demisia. Oricum, fapta pe care a comis-o îl va face să piardă funcția de primar. Fiecare zi pe care o petrece Toma în Primărie este o amenințare grava la adresa buzoienilor, din cauza sa și a slugilor sale din Primărie și din Consiliul Local. Daca aceste lucruri nu se vor întâmpla, vom ieși zilnic, daca e nevoie, pentru a amenda public nelegiuirile primarului PSD. Zilnic vom ieși și îi vom cere demisia”, a concluzionat deputatul Adrian Mocanu.

1 COMENTARIU

  1. S-a ales praful de PSD in Buzău.
    Cred ca Toma e pe făraș .Mai avea puțin si își deschidea televiziune proprie.Nu trece ziua fara apariții in presa si lansarea de gogoși.
    Nu mai zic de ziarul ,,Opinia” care este fidel fostului domn patron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.