Președintele PMP, Eugen Tomac s-a aflat vineri la Buzău unde s-a întâlnit cu conducerea organizației buzoiene dar și cu șefii PMP din Tulcea și Constanța pentru o a evalua activitatea politică a organizațiilor din sud estul țării și pentru a trasa liniile politice pe care vor merge activiștii PMP în perioada următoare.  Cu această ocazie președintele Eugen Tomac a explicat că partidul pe care îl conduce și-a făcut un obiectiv de țară din unirea Basarabiei cu România iar împlinirea a 100 de ani de la unirea celor două provincii românești este un motiv tocmai bun pentru a mișca lucrurile în această direcție.

Astfel, conform indicațiilor șefului PMP Buzău și popularii buzoieni vor propune administrației județene și municipale adoptarea unor declarații politice de unire a Republicii Moldova cu România.

„Domnul Claudiu Palaz, vicepreședinte CJ Constanța a propus și a reușit adoptarea unei declarații politice de încurajare a unirii Republicii Moldova cu România și  recomandăm tuturor consiliilor județene să adopte o asemenea declarație probabil și cele locale. În mod sigur colegii noștri consilieri vor propune un asemenea document în CLM săptămâna viitoare. De asemenea și consilierii județeni vor face această propunere către Consiliul Județean Buzău. Am dat startul acestui proces de unificare, îl susținem prin toate mijloacele politice pe care le avem la dispoziție și facem apel și la alții colegi de la alte partide de care se bucură doar Federația Rusă. În Moldova sunt peste 100 de localități care au votat astfel de declarații de unire ale Republicii Moldova cu România și noi vom încuraja și pe mai departe acest demers care are o importanță extraordinară în acest proces de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului”, a afirmat Eugen Tomac liderul Partidului Mișcarea Populară.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.