Preşedintele PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu, condamnă atitudinea primarilor buzoieni, majoritari PSD față de noile modificări ale Codului Fiscal, care diminuează cu 20 la sută bugetele locale.
,,Considerăm că nu este nici timpul, şi nici România nu este pregătită să facă o asemenea modificare; normal ar fi ca atunci când modifici Codul Fiscal să fie o perioadă de şase luni până când acestea se pot implementa. Practic, guvernul PSD-ALDE a tăiat aproximativ de 20 la sută din bugetul fiecărei administraţii locale, iar acest lucru nu a putut decât să genereze imposibilitatea tuturor administraţiilor locale să dezvolte acele comunităţi, căci de acolo au fost tăiate respectivele sume de bani, iar în perspectiva următorilor ani, acele comunităţi nu beneficiază de posibitatea de a avea o dezvoltare normală, aşa cum ar fi fost firesc. Ceea ce este foarte interesant este că toate admi¬nistraţiile locale au fost afectate de acest lucru, dar iată că toţi primarii – mai ales de la noi din judeţ, unde ştim ponderea rezultată după alegerile locale – au început să fie de acord cu aceste măsuri, chiar dacă pe la colţuri par că sunt supăraţi. Ceea ce nu mi se pare normal, pentru că ei ar trebui să explice comunităţilor că sunt, practic, în imposibilitatea de a aloca bani la investiţii și chiar nu au cu ce să plătească salariile care au fost mărite în urmă cu câteva luni”, a spus deputatul Cristinel Romanescu.
De asemenea, liderul PNL Buzău a declarat că după 1 ianuarie când contribuțiilevor fi trecute din grija angajatorului în cea a angajaților,se va asista la o „adevărată nebunie fiscală”.
,,În perioada următoare, nu putem decât să asistăm la o adevărată nebunie fiscală, şi aici mă refer în primul rând, la contribuţiile pe care guvernul Tudose doreşte să le treacă de la angajator la angajat. Cred că ştim cu toţii câtă miniciună există în toată această modificare de lege. Nu ştim câte societăţi îşi vor putea permite ca diferenţele acelea de bani să le poată introduce în salariul brut, ca să nu ¬pia¬rdă angajatul, şi cred că după şase luni vom constata că aceste lucruri nu se îndreaptă către ceva foarte bun. Mai mult decât atât, din punctul de vedere al PNL, nu ştim de ce ar trebui să fie introdusă această măsură fiscală, atât timp cât există şi legi, iar dacă ANAF şi-ar face datoria ar putea să colecteze foarte bine, să ¬ve¬rifice cine plăteşte şi cine nu plăteşte contribuţiile la salarii”,a mai spus deputatul liberal.


La rândul său, vicepreședintele PNL Buzău, fostul deputat Erland Cocei a afirmat că social-democrații își încalcă, prin măsurile luate, chiar promisiunile pe care le-a făcut în campania electorală.
„În 2016, în campania electorală, PSD a promis că, în 2018, totalul contribuţiilor va fi de 35 la sută. Acum constatăm că totalul contribuţiilor va fi de 37,25 la sută. În acest moment, există mai mult de cinci milioane de contracte (de muncă, n.r.) care trebuie ajustate. Bineînţeles, la stat ştim povestea, a fost Legea salarizării, s-a mărit salariul brut cu 25 la sută, şi aceasta va fi creşterea. În net, va fi de patru la sută; practic, la stat s-au mărit salariile teoretic.
În mediul privat, avem câteva cazuri. Sunt multinaţionalele, probabil că acolo salarile se vor ajusta. Sunt angajaţii cu salariul minim pe economie, unde categoric salariile se vor ajusta, pentru că vor fi obligaţi de lege. Darce se întâmplă cu afacerile mici, cu 1-9 angajaţi? Ei sunt cei mai loviţi. Începând de la 1 ianuarie, este obligatoriu pentru cei cu cifra de afaceri sub un milion de euro să fie impozitaţi la cifra de afaceri. Aici deja nu se ştie la ce se va ajunge. Nu poţi să faci un plan de afaceri, nu poţi să promiţi angajaţilor că le vei mări salariile atât timp cât nu ai idee ce se va întâmpla la anul. Nu există predictibilitate, şi aici este o mare problemă. Practic, ei tot scot idei; au scris în programul de guvernare cu care a venit guvernul Tudose că va fi impozit pe cifra de afaceri pentru toată lumea, apoi au spus că este o măsură discutată şi uitată. Au spus că vor să impoziteze gospodăriile, şi acestea au trecut la uitate. Deci nu se ştie exact cu ce se lucrează, şi aici este o mare problemă, care arată neputinţa acestui guvern de a rezolva promisiunile pe care și le-a asumat în campania electorală”, a spus Erland Cocei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.