Incompetența și habarnismul de la nivelul Guvernului referitoare la subiectul pestei porcine africane sunt transferate și în țară și au ajuns  și în județul Buzău. Deși ne confruntăm la nivel național cu această situație, iată că și la Buzău trăim această grozăvie care duce la distrugerea unui întreg sector al agriculturii, iar la noi, la Buzău, nu am văzut nici măcar o măsură de prevenție sau de încercare de a diminua urmările pe care pesta le va produce la nivelul județului. Mai mult, Direcția Sanitar Veterinară a încercat să ascundă mizeria sub preș. Și această „boală” e transmisibilă în România la ora actuală.

Deși pesta porcină bătea la porțile județului nostru, iar pentru oficialii DSV acest lucru nu constituia o surpriză, DSV Buzău a afirmat că presă „fabulează” atunci când anunța, pe surse că sunt suspiciuni de pătrundere a acestei boli în două localități buzoiene.

După ce s-a confirmat că această epidemie a ajuns în curțile oamenilor în zona Pătârlagele- Pănătău, iată că, surpriză, directorul DSV Buzău, medicul Ciprian Botezatu, a fost nevoit să facă anunțul public, în față dovezilor clare existente.

Va întreb, domnule doctor și domnule director, care au fost măsurile preventive  pe care le-ați luat, țînând cont că la granițele județului  există un puternic focar de pestă porcină?  Care este rolul dumneavostră în acestă funcție? De a confirmă și infirmă existența acestei boli printre animale?

Va gândiți cum veți salva gospodăriile buzoienilor?

Sunteți conștient și confortabil cu gândul că va trebui să coborâti din fotoliul dumneavoastră de director pentru a-i spune în față țăranului că îi veți omorî porcul din bătătură, poate sursă lui și a familiei sale de hrană pentru un an întreg?

Va îndemn la omenie, realism și implicare, e nevoie de dumneavoastră pentru a gestiona criză existența.

Deputat Cristinel Romanescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.