O nouă intervenție stomatologică realizată sub anestezie generală a fost finalizată cu succes, la finele săptămânii trecute, la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Intervenția a fost realizată de medicii Sabin Bâldea și Donița Radu din cadrul SJU Buzău în colaborare cu medicul stomatolog Bogdan Marin și a constat în tratarea cu succes a mai multor probleme stomatologice cauzate de apariția unor carii la un copil de 13 ani care suferă de autism.

 „Așa cum am promis ultima dată Spitalul Județean nu va mai da înapoi în cazul copiilor cu dizabilități care au nevoie de intervenții stomatologice. Avem o nouă colaborare cu domnul medic Bogdan Marin care împreună cu medicii noștri au tratat un copil de 13 ani cu autism care nu putea fi tratat în cabinet fără anestezie generală. Avem un program pe perioada următoare a intervențiilor stomatologice cu alte trei cazuri de copii care au astfel nevoie de tratament”, a declarat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.

Intervenția a constat în tratarea mai multor carii sub anestezie generală la un copil de 13 ani cu autism intervenție care nu a putut fi făcută în mediul privat din cauza costurilor care săreau de 2000 de euro.

„Cu ajutorul domnului manager am reușit să îl ajutăm pe Andrei, un pacient pe care îl am de 8 luni și ale cărui probleme am încercat să i le rezolv în cabinet fără succes. A fost un caz în care m-am implicat, am încercat și prin București și până la urmă am reușit să facem această intervenție aici la Buzău. Intervenția a durat 45 de minute și Andrei s-a trezit după 20 de minute. Părinții sunt foarte mulțumiți pentru că au tot încercat de un an și jumătate să realizeze această intervenție ale cărei costuri erau de peste 2000 de euro în privat”, a explicat medicul stomatolog Bogdan Marin.

Pe de altă parte medicul Doinița Radu a precizat că până în prezent tratamentul în cazul acestor copii cu nevoi speciale nu se putea face iar singura soluție era extracția dinților afectați aceasta provocându-le acestora probleme ulterioare.

Intervenția pe care a suferit-o Andrei nu a impus nici un fel de costuri. Medicul stomatolog Bogdan Marin a efectuat intervenția benevol iar costurile aferente anesteziei generale au fost suportate se Spitalul Județean de Urgență Buzău.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.