Președintele PNL Ludovic Orban alături de Rareș Bogdan și Siegfried Mureșan, prezenți la întâlnirea cu electoratul buzoian

0
1983

Președintele PNL Ludovic Orban împreună cu candidații partidului pentru Parlamentul European Siegfried Mureșan și Vlad Nistor au mers, marți, la orele prânzului, în Piața Centrală din Buzău și în centrul orașului cerându-le buzoienilor să voteze responsabil la alegerile din 26 mai. Cei trei însoțiți de președintele PNL Buzău, Cristinel Romanescu și de alți membrii marcanți ai PNL Buzău le-au oferit buzoienilor pliante și s-au fotografiat cu ei în Piața Centrală și pe platoul din fața Primăriei.

Ulterior fruntașii liberali au susținut o conferință de presă la care s-a alăturat și Rareș Bogdan candidatul care deschide lista PNL la alegerile din 26 mai.

„PNL este singurul partid ce poate obține beneficii concrete pentru români pe plan european și vă spun că programul nostru electoral este un program pentru cetățeni făcut împreună cu aceștia. Am discutat în elaborarea acestuia cu fermieri, medici, profesori, elevi, cercetători pentru cîă PNL va solicita în Parlamentul European exact acele lucruri pe care oamenii au spus că le așteaptă. Prioritatea zero este simplificarea procedurilor de acordare a fondurilor europene pentru că birocrația este prea mare în România și vrem aceleași reguli pentru toată Uniunea Europeană ceea ce va duce la creșterea gradului de absorbție”, a spus europarlamentarul Siegfried Mureșan.

La rândul său Ludovic Orban a îndemnat buzoienii ca alături de lista PNL pentru Parlamentul European să voteze și la referendumul convocat de președintele României Klaus Iohannis.

„Pe 26 mai odată cu alegerile pentru Parlamentul European președintele României a convocat un referendum fundamental pentru evoluția ulterioară a societății românești. Românii sunt chemați să își exprime voința la două teme fundamentale. Corupția este o amenințarea sănătății societății românești, o amenințarea gravă la adresa democrației și un pericol pentru dezvoltarea economică a României. România astăzi e pe mâna unor indivizi care au fost condamnați, urmează a fi condamnați sau sunt subiectul unor anchete penale privind fapte de corupție. De doi ani jumătate această coaliție de la Guvernare este să facă praf Justiția și să oprească orice anchetă referitoare la fapte de corupție și să-i scape pe cei condamnați. Președintele României a dat posibilitatea românilor să stopeze acest fenomen și să se exprime clar pe această temă. Așa că invit pe toți buzoienii să meargă să voteze da la ambele întrebări, să își exprime această voință. Este absolut necesară prezența și întrunirea numărului de voturi necesară pentru a putea valida acest referendum și voința românilor să devină lege”, a spus președintele PNL Ludovic Orban.

Jurnalistul Rareș Bogdan, cel care a ajuns cu o oarecare întârziere la Buzău și care a mers singur prin centrul orașului în căutarea sediului PNL a explicat faptul că, la Buzău, PNL va avea un scor peste așteptări.

„Scorul nostru la Buzău va fi mult mai bun decât poate cineva să își imagineze. Cât am traversat centrul orașului am făcut vreo 15 fotografii, au fugit oamenii după mine, unii mi-au spus că mă urmăresc pe Facebook și că foarte bine că am intrat în această cursă și scăpați-ne de ăștia. Dacă mie mi s-a întâmplat asta singur fiind pe stradă situația e clară. Nu poți să ai un oraș la 100 de kilometri de București care să fie pol al sărăciei pe locul 2 după Teleorman și înainte de Vaslui. E clar că lumea s-a săturat și vrea altceva. Dacă te uiți la clădirea aceasta a Primăriei e clar că acest oraș are o istorie fabuloasă”, a declarat jurnalistul Rareș Bogdan.

Candidații PNL alături de președintele partidului vor mai participa la o întâlnire cu electoratul la Râmnicu Sărat iar de la ora 17.30 va avea loc prezentarea candidaților PNL activului de partid din județul Buzău.


Material realizat la comanda PNL.
Cod mandatar financiar 41190007

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.