Marcel CIOLACU
Președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, reacționează după demisia premierului Victor Ponta. Într-o postare pe Facebook deputatul buzoian, ales recent în fruntea organizației județene a PSD Buzău, este de părere că demisia lui Victor Ponta este un gest onorabil dar și că țara are nevoie de un restart politic și nu de o întoarcere la Guvernul PDL.
Iată mai jos mesajul lui Marcel Ciolacu:

„Consider că trăim o perioadă foarte importantă în politica românească.
Chiar dacă guvernul condus de prim-ministrul Victor Ponta este unul caracterizat de performanţă şi dezvoltare economică (deşi a avut în spate măsuri exagerate de austeritate impuse anterior de PDL – tăieri de salarii, desfiinţare de spitale, reducere a pensiilor etc), acest aspect nu mai contează într-un moment al decontului politic, pe un fond în primul rând emoţional, cauzat de o mare tragedie.
Toată lumea a aşteptat să se termine cu marii corupţi, însă realitatea ne-a demonstrat la ce nenorocire inimaginabila poate duce mica corupţie.
Reacţia cetăţenilor este una justificată, iar decontul se îndreaptă către cei ce sunt la guvernare, dat fiind şi saturaţia faţă de un Parlament supradimensionat (iarăşi trebuie să reamintesc legea propusă de majoritatea PDL, care a instituit acest Parlament imens). Avem o nouă lege electorală, e timpul să înjumătăţim numărul parlamentarilor.
Demisia premierului Victor Ponta este un act brav şi onorabil, chiar dacă nu este responsabil de indolenţa şi prostia celor ce au cauzat direct sau indirect moartea şi vătămarea deosebit de gravă a atâtor tineri.
Poate că nu este catastrofal dacă ne gândim la alegeri anticipate; până la urma suntem singura ţară din sud-estul Europei unde acestea nu au avut loc până acum. Este un nou moment „zero” al societăţii noastre iar alegerile anticipate ar reporni, de pe nou nivel, evoluţia democratică a României. PSD a înţeles nevoile profunde de schimbare şi e gata să propună României politica şi politicienii pe care lumea îi aşteaptă.
Un restart politic – de asta are nevoie România, şi nu de o reîntoarcere la guvernul Boc-Udrea-Blaga!”

Premierul Victor Ponta și-a depus, miercuri, mandatul după ce marți seară peste 25.000 de români au protestat în stradă până după miezul nopții cerând demisia Guvernului, a primarului sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone și a vicepremierului Gabriel Oprea.

2 COMENTARII

  1. […] Președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, reacționează după demisia premierului Victor Ponta. Într-o postare pe Facebook deputatul buzoian, ales recent în fruntea organizației județene a PSD Buzău, este de părere că demisia lui Victor Ponta este un gest onorabil dar și că țara are nevoie de un restart politic și nu de o întoarcere la Guvernul PDL. Iată mai jos mesajul lui Marcel Ciolacu: „Consider că trăim o perioadă foarte importantă în politica românească. Chiar dacă guvernul condus de prim-ministrul Victor Ponta este unul caracterizat de performanţă şi dezvoltare economică (deşi a avut în spate măsuri exagerate de austeritate impuse anterior de …mai multe stiri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.