votare
Prezență mulțumitoare la urne în localitățile în care au loc alegeri pentru primari și consilii locale. Potrivit celei mai recente centralizări efectuate la ora 15.00, la Pogoanele, au votat 30, 73 la sută, la Calvini 37.76 la sută, la Valea Râmnicului 34, 23 la sută iar la Ziduri 36.36 la sută din cetățenii cu drept de vot.
La europarlamentare însă buzoienii nu prea se înghesuie. Până la ora 13.00, 10, 95 la sută dintre buzoienii așteptați la urne au votat. Mai mulți, respectiv 11, 63 la sută, au ieșit la vot în mediul urban, în timp ce prezența pe rural la europarlamentare este de 10, 44 la sută.
Cu un procent de 10, 95 la sută, județul Buzău se situează pe locul 35 la nivel național în ceea ce privește prezența la vot.

Între timp, au apărut și primele incidente electorale. Astfel, una dintre reclamații a fost înregistrată în localitatea Ziduri unde membrii unui partid au sesizat polițiștilor că un bărbat circula prin comună cu o mașină inscripționată cu însemnele unei formațiuni politice. În urma cercetărilor, cazul a fost confirmat, șoferul mașinii cu înscrisuri electorale fiind amendat.
O altă reclamație a fost depusă la Valea Râmnicului. Aici, un bărbat a fost acuzat că a votat de două ori pentru alegerile locale care se desfășoară în comună, după decesul primarului. Localnicul ar fi votat o dată într-o secție din satul Rubla și apoi într-o altă secție din Valea Râmnicului. Cazul este în cercetare, persoana reclamată riscând închisoarea sau în cel mai fericit caz o amendă penală.
Alte trei reclamații au fost depuse în localitatea Cănești unde s-a semnalat că cererile pentru urna mobilă nu ar fi întocmite în conformitate cu legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.