Gerul năprasnic îşi produce efectele la Buzău. Avem deja o primă victimă a temperaturilor siberiene. Este vorba despre o femeie de 67 de ani din localitatea Pătîrlagele care a fost adusă cu salvarea la spital cu mâinile şi picioarele degerate. Femeia care nu are familie a fost găsită în şoc hipotermic de vecini care au anunţat imediat Salvarea, medicii apreciind că bătrâna stătea în frig  de circa 2-3 zile.
Conform purtătorului de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Adriana Bratosin, bătrâna adusă cu degerături este confuză, iar medicii încearcă să o stabilizeze şi să-i trateze degerăturile.

Şi tot la Spitalul Judeţean Buzău, în aceste zile, se înregistrează un val de buzoieni cu mâini şi picioare rupte după ce au căzut pe gheaţă. De vineri şi până astăzi, aproape 70 de buzoieni au ajuns la Ortopedie cu luxaţii, fracturi ori entorse, toate victimele gheţuşului fiind adulţi. Din nefericire, există şi cazuri mai grave care vor avea nevoie de intervenţie chirugicală şi de luni întregi pentru a se recupera.
Pe majoritatea străzilor şi trotuarelor din municipiul Buzău, este un veritabil patinoar, pentru mulţi dintre buzoieni a traversa oraşul în aceste zile fiind un adevărat test de echilibristică.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.