Zapada Martie Buzau-1

Natura se dezlănțuie de ore bune și ridică deja serioase probleme în partea de nord a județului Buzău unde ploile s-au transformat în  ninsoare. În comuna Bisoca, ninge de la primele ore ale dimineții, stratul de zăpadă măsurând deja 4-5 centimetri.

Potrivit reprezentanților Primăriei Bisoca, ninsoarea a debutat în jurul orei 8.00 dimineața. Ninge necontenit iar tabloul de iarnă autentică este desăvârșit de vântul care suflă cu putere și viscolește zăpada.

Tot din cauza vântului năprasnic, în comună, alimentarea cu energie electrică s-a întrerupt în mai multe rânduri.

Reprezentanții Primăriei Bisoca susțin că dacă ninsoarea nu se va potoli până la lăsarea serii va fi nevoie de intervenția utilajelor de deszăpezire, drumul județean care face legătura între Sărulești și Bisoca riscând să devină impracticabil.

Între timp, autoritățile județene au intrat în alertă, urmare a vremii extrem de capricioase și a posibilității apariției ninsorilor și în alte zone. Licitația pentru deszăpezire în sezonul 2013-2014 este pe ultima sută de metri, urmând ca săptămâna viitoare să fie deschise ofertele.  Dacă va fi nevoie până atunci de deszăpezire, reprezentanții Consiliului Județean Buzău, susțin că s-ar putea apela la aceleași firme care au avut rolul de a curăța șoselele de omăt, anul trecut.

Ciprian STERIAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.