vijelie-16
Ploile abundente și vântul puternic au provocat o serie de neplăceri în județul Buzău. Mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, sute de gospodării sunt nealimentate cu energie electrică iar câteva curți au fost inundate în timp ce o mașină parcată în curtea Spitalului Județean a fost avariată de un copac înalt de 20 de metri.
Pompierii intervin în mai multe zone pentru degajarea șoselelor în timp ce vântul suflă în rafale puternice. Cantitățile de precipitații înregistrate până la ora transmiterii acestei știri sunt de 30-35l/mp şi izolat 70l/mp.
În aceste condiții, urmările nu au întârziat să apară. Potrivit ISU Buzău, în municipiul reședință de județ, hala societății Euromaster de pe șoseaua Spătarului a fost inundată iar pe strada Șantierului un copac este pe punctul de a fi doborât de vânt, existând posibilitatea de a pune în pericol rețeaua electrică. Tot în municipiul Buzău, un plop de circa 20 de metri a căzut pe un autoturism aflat în curtea Spitalului Județean Buzău, arborele fiind îndepărtat în cele din urmă cu ajutorul pompierilor, fără ca cineva să fie rănit. De asemenea, strada Transilvaniei a fost inundată urmare a precipitațiilor abundente, pentru remedierea situației fiind angrenați pompieri și angajați ai Companiei de Apă.
Și în municipiul Râmnicu Sărat, mai multe curți au fost inundate, Comitetul Local pentru Situații de Urgență intervenind cu voluntari și cu utilaje pentru degajarea apei.
De asemenea, în comuna Năeni, din cauza vântului puternic, au fost semnalate întreruperi în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor. În comuna C.A. Rosetti, în satul Vizireni, un copac a căzut pe DN 2 B, pentru îndepărtarea lui și reluarea circulației intervenind pompierii buzoieni. De asemenea, în comuna Siriu, au fost semnalate căderi de bolovani pe DN 10 Buzău Brașov, circulația desfășurându-se cu dificultate în zonă. În localitatea Pardoși, podul de pe drumul județean 220 a fost inundat iar traficul se desfășoară cu dificultate. În comuna Smeeni, cinci curți au fost inundate iar în comuna Săpoca, DJ 203 K a fost blocat după ce un pom a fost doborât de vânt. Și orașul Pogoanele a fost afectat de vremea extrem de capricioasă, mai mulți copaci căzând pe o locuință, din cauza rafalelor de vânt.
Alte localități buzoiene afectate de ploile abundente sunt Pârscov și Breaza.
Din momentul începerii precipitaţiilor, pe 30 septembrie și până în prezent în orașul Buzău s-au acumulat 55,2 l/mp de apă, în municipiul Rm. Sărat 50,4 l/mp, în oraş Pătârlagele 57,0 l/mp iar în comuna Bisoca 42,4 l/mp.
Potrivit reprezentanților Electrica Buzău, din cauza vântului care suflă cu putere sunt nealimentate comunele Pârscov, Cochirleanca și Tisău, 14 echipe de muncitori încercând să remedieze avariile.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.