Luminita Mihailov si  Petre Emanoil Neagu
Județul Buzău se află în topul județelor din regiunea de sud-est în ceea ce privește atragerea fondurilor europene însă locul ocupat se datorează mai mult agenților economici privați care au accesat fonduri în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013 decât a autorităților publice. Anunțul a fost făcut de directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov, care a explicat printre altele că nu poate fi alcătuit un top foarte exact al performanțelor fiecăruia dintre cele 6 județe din regiune pentru că fiecare județ are particularitățile sale.
„La o primă vedere județul Buzău este printre primele județe, cu siguranță în zona privată, pentru că aveți foarte multe proiecte accesate pe microîntreprinderi, centre de afaceri și turism. Pe zona publică trebuie să vedem unde vă situați pentru că vă spun sincer nu este foarte performantă Primăria municipiului Buzău. Din acest motiv, dumneavoastră nu veți sta foarte bine în clasamentul regional pentru că Primăria municipiului Buzău nu se poate compara de exemplu cu Primăria Municipiului Constanța”, a declarat Luminița Mihailov, director general al Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Est.
La rândul său, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a afirmat că banii europeni sunt de o importanță vitală și pentru județul Buzău și că autoritățile județene s-au preocupat întotdeauna să asigure cotele de cofinanțare necesare derulării proiectelor europene.
„Banii europeni sunt de o importanta vitală și pentru noi ca și pentru întreaga țară. Consiliul Județean a implementat prin Programul Operațional Regional 9 proiecte în valoare totală de 224 de milioane de lei, și niciodată la Consiliul Județean nu am avut probleme în asigurarea cotelor de cofinanțare pentru că ne-am preocupat și am avut grijă sa le asigurăm”, a încheiat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

1 COMENTARIU

  1. […] Județul Buzău se află în topul județelor din regiunea de sud-est în ceea ce privește atragerea fondurilor europene însă locul ocupat se datorează mai mult agenților economici privați care au accesat fonduri în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013 decât a autorităților publice. Anunțul a fost făcut de directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov, care a explicat printre altele că nu poate fi alcătuit un top foarte exact al performanțelor fiecăruia dintre cele 6 județe din regiune pentru că fiecare județ are particularitățile sale. „La o primă vedere județul Buzău este printre primele județe, cu siguranță în Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.