Grădinița cu program prelungit „Boboceii” a organizat, miercuri, un concurs de proiecte pentru realizarea unui loc de joacă destinat copiilor cu vârste între 3 și 6 ani care frecventează respectiva unitate de învățământ. Proiectele au fost întocmite de elevii de la clasa de arhitectură a Liceului de Artă „Margareta Sterian” și au fost susținute în fața comitetului de părinți, a conducerii grădiniței și a reprezentantului municipalității de către cei care au muncit la realizarea lor. În concurs au intrat 8 proiecte, fiecare aducând câte un element pe care juriul ar fi vrut să îl introducă în componența parcului de joacă mult visat de „boboceii” din Micro III. După intense deliberări comitetul de părinți şi conducerea unității de învățământ au decis ca marele premiu să revină elevului Ovidiu Rusu, cel care a prezentat cel mai bine structurat proiect cuprinzând centre de activități și spații de joacă separate pe grupe de vârstă și s-a luptat totodată ca proiectul său să fie înțeles până în cel mai mic detaliu. Cum toate proiectele conțineau elemente ce și-ar fi găsit locul într-un loc de joacă destinat celor mici nu au fost lăsați de-o parte nici ceilalți concurenți. Astfel, pe lângă premiul de 250 de lei oferit câștigătorului Ovidiu Rusu, a fost premiată și ocupanta locului 2, cu suma de 150 de lei, iar ceilalți 7 concurenți au primit câte 30 de lei pentru efortul depus și pentru faptul că un element din proiectul gândit de ei va fi inclus în locul de joacă ce urmează a fi amenajat în curtea gradiniței din cartierul Micro III.
Realizarea locului de joacă necesită însă o investiție serioasă iar unitatea de învățământ nu dispune de aceste fonduri. Tocmai de aceea invitat la concursul de proiecte a fost și un reprezentant al Primăriei Buzău, în persoana viceprimarului Marcel Ciolacu, cel care și-a luat angajamanentul în numele municipalității că va sprijini construcția locului de joacă pentru preșcolari.
„Îmi place că s-au implicat elevii de la clasa de arhitectură a Liceului de Artă „Margareta Sterian” și mă bucură că ceea ce au gândit sunt chestii ușor realizabile, nu foarte futuriste care să necesite o investiție de amploare. Cred că este de datoria Primăriei să finanțeze realizarea acestui loc de joacă și invit conducerea să adreseze o cerere, astfel încât lucrarea să fie prinsă în bugetul de investiții”, a declarat viceprimarul municipiului Buzău, Marcel Ciolacu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.