Parcarea autoturismului în centrul Buzăului la o oră de vârf este o provocare pe care puțini șoferi se încumetă să o încerce. Cu toate acestea municipalitatea nu are soluții pentru amenajarea unor noi locuri de parcare în schimb intenționează să le texeze pe cele care, până acum, au rămas „la liber”. Este vorba despre locurile de parcare ce ocupă sensul stâng al stăzii Tudor Vladimirescu. Primarul Constantin Boșcodeală a propus ieri concesionarea prin atribuire directă a parcării repective către Urbis Serv societate care se ocupă și de restul parcărilor din municipiu. Proiectul nu a reușit să fie adoptat din cauza opoziției consilierilor democrat-liberali care au considerat oportun amplasarea în zonă a unor aparate de taxat motivând că buzoienii plătesc o oră și stau o zi în parcările din centrul orașului.
„Noi am dori ca Urbis Serv să vină cu un plan de amplasare a unor aparate de taxat pentru a se face taxarea în mod corect a parcării. Sunt oameni care vin la 9 dimineața, achită 1,7 lei cât costă o oră și nu mai pleacă de acolo”, a precizat consilierul democrat-liberal Sebastian Radu.
Edilul șef Constantin Boșcodeală nu a respis ideea și a declarat că propunerea va fi luată în seamă la întocmirea bugetului de investiții a societății Urbis Serv din luna ianuarie.
Societatea care se ocupă de administrarea parcărilor din oraș nu ar fi la prima experiență în ceea ce privește aparatele de taxat însă amplasarea acestora nu pare a fi cea mai fericită soluție. Astfel de parcometre se regăsesc în parcarile din zona pieței centrale însă cu ajutorul lor nu poate fi vorba de o eficientizare a procesului de colectare a taxei de parcare. De cele mai multe ori, pe lângă aparatele cu pricina pot fi văzuți angajații societății pentru că, la cele mai mici intemperii, aparatele de taxat se defectează și devin doar piese de mobilier stradal. Cu toate acestea, aleșii locali aleg această variantă în defavoarea sistemului clasic de colectare a banilor pe parcare și nu și-au dat girul pentru concesiunea propusă de Primărie. Acest lucru ar putea fi însă votat în ședința de luna viitoare când se va lua, din nou, în discuție problema parcometrelor. Până atunci însă, buzoienii mai pot parca o lună, fără taxă, pe strada Tudor Vladimirescu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.