În judeţul Buzău, autorităţile care au preluat spitalele, în urmă cu un an, au cheltuit printre cele mai mici sume pentru administrarea lor. Această concluzie reiese dintr-un raport pe care l-a realizat Ministerul Sănătăţii şi în care au fost evidenţiate bugetele alocate de fiecare primărie sau consiliu judeţean pentru lucrări de întreţinere sau investiţii în unităţile medicale administrate.

          Suma totală alocată anul trecut pentru cheltuieli cu bunuri şi servicii sau anumite investiţii realizate în spitale a fost de circa 4 miliarde şi jumătate de lei. Cea mai mare sumă a fost repartizată de Consiliul Judeţean, Spitalului Judeţean, respectiv, 4,2 miliarde de lei vechi. O altă unitate care a primit bani de la bugetul local a fost cea din Nehoiu unde primăria a alocat 400 de milioane de lei vechi. Restul unităţilor medicale preluate de autorităţile locale buzoiene nu au primit finanţare în cursul anului 2010.

Anul acesta, lucrurile nu se schimbă prea mult. Este drept, suma totală alocată spitalelor aflate în administrarea autorităţilor locale este mai mare, ajungînd la 11 miliarde de lei vechi. Cea mai mare alocaţie bugetară, 9 miliarde de lei vechi, îi revine tot Spitalului Judeţean, suma fiind repartizată deja prin hotărîre a Consiliului Judeţean. Tot anul acesta, Spitalul Smeeni va primi 1,3 miliarde de lei de la primăria din localitate, în timp ce la Rîmnicu Sărat bugetul alocat de autorităţile lcoale este de doar 700 de milioane de lei vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.