Sondajele USL, comandate pentru ca, în baza rezultatelor lor, să poată fi nominalizaţi candidaţii unici ai Uniunii, la Consiliul Judeţean şi Primăria Buzău, au deja rezultate finale, chiar dacă ele nu au fost anunţate public de reprezentanţii celor două formaţiuni. Cifrele din cercetarea comandată de PSD, obţinute, pe surse, de presa locală, îl plasează pe prima poziţie, la Consiliul Judeţean, pe Victor Mocanu, cu 35 la sută în intenţiile de vot, urmat de Cristi Bîgiu cu 30%. Diferenţa dintre cei doi este destul de mică şi deschide calea negocierilor. Astfel, avînd în vedere procentul mic care îi desparte pe cei doi, PNL ar putea cere, în cadrul unor negocieri politice  la Centru, să îşi impună candidatul, la Buzău. Asta cu atît mai mult cu cît Cristi Bîgiu se află deasupra mediei PNL în ţară, care se situează undeva la 20%.

Cifrele obţinute neoficial de jurnalişti lămuresc şi misterul procentului de 58% pentru Victor Mocanu, procent făcut public, săptămîna trecută, de liderul PSD Buzău, Constantin Boşcodeală. Procentul respectiv ar fi obţinut de Mocanu, în eventualitatea în care acesta ar fi unicul candidat al USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, deci Bîgiu ar ieşi din calcule.

În sondajul PSD, privind intenţiile de vot pentru posibilii candidaţi la Consiliul Judeţean, au mai intrat Ion Vasile, creditat cu 14%, Paul Beganu care ar obţine 13 procente, Constantin Tache (Partidul Poporului) 5% şi Biga Sfinteş (PRM) -1%.

La Primăria Buzăului, actualul edil-şef Constantin Boşcodeală pare să nu aibă de ce să îşi facă probleme. Potrivit sondajului PSD, Boşcodeală ar obţine 65% din voturi, cezar Preda 26%, Gheorghe Vlase 4%, iar Constantin Tache (Partidul Poporului) ar lua 3 %.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.