La două săptămîni după ce Curtea de Apel Ploieşti a menţinut condamnarea la închisoare cu suspendare a primarului din Calvini, Instituţia Prefectului a emis ordinul de suspendare din funcţie a alesului local. Prin ordinul emis astăzi, se constată încetarea de drept a mandatului alesului local ca urmare a condamnării penale pronunţate de Justiţie. Valeriu Bîtu poate contesta, tot la instanţă, ordinul de suspendare, deşi condamnarea pe care o are nu prea mai lasă loc de interpretări.

După suspendarea alesului local din Calvini, atribuţiile de primar vor fi preluate de viceprimar. În comuna buzoiană nu se vor putea organiza alegeri anticipate întrucît legea nu permite acest lucru în intervalul de mai puţin de un an pînă la scrutinul electoral la termen.

Primarul din Calvini, Valeriu Bîtu, a ajuns la judecată după ce urmaşii unei familii boiereşti au făcut plîngere penală împotriva lui. Reclamantul în acest caz a semnalat că deşi avea o cerere de restituire a unui teren, primarul din Calvini nu a ţinut cont de ea şi l-a împroprietărit pe un alt cetăţean. Mai mult, imediat după emiterea titlului, terenul a fost vîndut într-o tranzacţie intermediată chiar de soţia lui Valeriu Bîtu.

1 COMENTARIU

  1. Parca este singurul hot intre primari ,cautatil de hotii pe mentorul lui bitu, gainarul primar de la cislau mitroiu,care dupa ce a vindut si cumparat tot ce era de praduit s a vindut si pe el si asta de mai multe ori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.