Primarii din județ, convocați pentru prima dată în 2017 de conducerea Consiliului Județean

0
1120

Conducerea Consiliului Județean Buzău, în frunte cu președintele Petre Emanoil Neagu și cu vicepreședinții Adrian Petre și Romeo Lungu, s-a întâlnit joi cu primarii din județ pentru a—i consulta cu privire la proiectele pe care le au în derulare și nevoile comunităților pe care le conduc. Consultarea aleșilor locali a fost făcută pentru a ști cum se vor împărți banii din bugetul pe anul 2017, care urmează să fie adoptat în perioada următoare. Primarii veniți din întreg județul au adus la cunoștința președintelui CJ ce doresc să realizeze în anul care tocmai a început și au expus și alte probleme cu care se confruntă.
„Am avut o întâlnire informală, am centralizat de la fiecare UAT ce probleme au, ce proiecte, ca să putem avea o oglindă clară a fiecărei comunități în parte. Bugetul va intra de joi în plenul camerelor și cel mai probabil va fi aprobat până la finele lunii martie. O altă problemă care a fost ridicată de primari a fost cea a indemnizațiilor dumnealor. Noi am promis că îi vom ajuta cu demersuri, dar cred că aceste probleme se vor rezolva odată cu legea salarizării”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.
Primarul comunei Poșta Câlnău, Sorin Munteanu, a explicat că a participta la discuție cu speranța că va avea parte de un buget echitabil fără a ține cont de culoarea apolitică.
„Nu ne văităm. Am venit la întâlnirea de azi pentru a aduce la cunoștința conducerii județului problemele pe care le avem în vederea alcătuirii bugetului. Am adus tabele în care am trecut problemele pe care le am și probabil bugetul va fi echilibrat cum a fost și până acum. În comuna Poșta Câlnău cea mai importanta problemă este canalizarea și nici o comună nu are bani de așa ceva, așa că speranțe sunt ori la finanțare de la Ministerul Dezvoltării ori cu bani europeni, dar Consiliul Județean ne va ajuta cu partea de cofinanțare”, a declarat Sorin Munteanu, primarul comunei Poșta Câlnău.
„S-a discutat despre viitorul buget, am înțeles că el va veni abia prin martie și sperăm să fie un an mai bun nu ca anul trecut. Am solicitat finanțare pentru asfaltare pe 6 kilometri și bineînțeles asfaltarea drumului județean de la Bălănești la Brăești pentru că este o zonă foarte frumoasă și sperăm să o dezvoltăm cu ajutorul Consiliului Județean. În ceea ce privește salariile noastre nu este doar o problemă a mea ci a tuturor. Eu am salariu 2.680 iar directoarea are 3.500 și mi se subordonează. Salariul îl consider foarte mic, dar măcar să avem satisfacția de a reuși să rezolvăm ceva. Am alimentare cu apă care sper să o termin, apoi asfaltarea și să fim sănătoși. Pe 2600 lei nu mai stau eu dar măcar să reușesc să fac ceva pentru comunitate ”, a declarat primarul comunei Brăești, Adrian Perțea.
Unul dintre cele mai înverșunate discursuri avute în fața președintelui Consiliului Județean a fost cel al primarului comunei Pietroasele, Cornel Enache, care s-a plâns de salariul pe care îl încasează ca primar și a cerut sprijin pentru reglementarea acestei situații.
„Cu toții avem o nemulțumire legată de salarii. Este inadmisibil ca într-o comună unde primarul era cineva, acum sa fie Cenușăreasa comunei în ceea ce primește salarizarea. Atât primarul cât și viceprimarul sunt demnitari, dar cei mai proști demnitari din țară în privința salarizării. Respectul, ca să poți să îl, trebuie să știi să te și îmbraci, să fii prezentabil… Când soția îți vine acasă cu 35 de milioane și tu ditamai primarul ajungi cu 28 de milioane.. ce înseamnă asta? Putea să spună domnul Dragnea că în administrațiile locale se măresc salariile cu x la sută la toată lumea sau pentru că diferența e mare între salariul primarului și cel mai mic din primărie să mărească la primar cu 10% și cu 25% la ceilalți. Acum sunt situații când secretarul are salariul mai mare decât primarul. Un polițist să aibă salariu cat un primar, un director de școală să aibă salariu de 35-40 de milioane. Am fost felicitat de colegi, domnul președinte mi-a dat dreptate dar este o problemă cu care ne confruntăm toți”, a declarat Cornel Enache, primarul comunei Pietroasele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.