O parte din primarii localităților buzoiene au aflat, astăzi, direct de la șeful Poliției cum se va face reorganizarea pe secții a posturilor de poliție rurală. Conform proiectului de reorganizare, prezentat la întâlnirea aleșilor cu prefectul județului și cu inspectorul șef al IPJ Buzău, posturile de poliție din comunele și orașele din județ se vor grupa în 13 secții și doar două posturi își vor menține actuala formă de organizare, respectiv cele din Gura Teghii și Siriu. Dacă cele 13 secții de poliție care urmează a fi înființate vor avea în componență patru cinci sau chiar șase localități, acest lucru nu poate fi pus în practică și la Siriu și Gura Teghii din pricina întinderii mari și a infrastructurii din cele două localități situate în partea de munte a județului.

Chiar dacă atât prefectul județului, Paul Beganu, cât si comandantul Poliției buzoiene, comisarul-șef Ion Marin, au dat asigurări că, în urma procesului de reorganizare, nu vor exista deficiențe in activitatea Poliției, unii primari s-au arătat sceptici în ce privește noua formă de organizare a instituției cu rol în menținerea unui climat normal. Drept urmare, mai mulți primari au dorit să aducă amendamente proiectului, propuneri de care însă, cel mai probabil, nu se va putea ține cont.

De pildă, primarul localității Robeasca, Domnica Vlad, nu este de acord cu împărțirea făcută de mai marii Poliției și ar dori arondarea comunei la secția care cuprinde localitățile mai apropiate de orașul Buzău.

”Eu aș dori, mai degrabă, lipirea comunei Robeasca la secția de Poliție care cuprinde Mărăcineni, Vadu Pașii și Săgeata, pentru că ne învecinăm cu ei. E mai bine decât sa fiu arondată la secția care cuprinde comunele Bălăceanu, Ziduri și Cochirleanca, de care ne separă, practic, o porțiune din județul Brăila și pe care sunt sigură că nu va patrula nimeni ca să ajungă la Robeasca”, a declarat primarul din Robeasca, Domnica Vlad.

Nici primarul comunei Unguriu, Florin Ristea, nu este prea fericit de alipirea comunei sale la secția de poliție de la Cislău, considerând mult mai apropiată și mai potrivită alipirea la aceeași secție de poliție cu comuna Berca, de care îl desparte o distanță mult mai mică.

Deși au înaintat nemulțumirile verbal și și-au manifestat intenția de a le depune și în scris, problemele ridicate de primarii buzoieni sunt departe de a fi luate în seamă de autorități. Prefectul judetului Buzău, Paul Beganu, a declarat, la final, că nemulțumirile primarilor buzoieni, legate de apartenența la o anume secție de poliție, nu vor putea fi luate în considerere din pricina apartenenței la o anumită circumscripție judiciară. Ba chiar, Beganu i-a replicat ironic primarului comunei Robeasca, Domnica Vlad, că nu poate ”schimba Parchetul decăt la ea acasă”.

 

Ciprian STERIAN

 

1 COMENTARIU

  1. gradul de imbecializare a structurilor judeţene a atins cote apropiate anilor 50! Revenim la raioane şi la alergătură de prisos!
    Viziunea asupra dezvoltării localităţilor rurale a celor care ne conduc în prezent pe aceste plaiunri este sub a celor din evul mediu.Dece secţii la Berca, Cislău, etc, dece 13 şi nu 4? Si Siriu ori Gura Teghii sunt Covasna sau Harghita? Totul e mişcat ca să fie, nu ca să realizeze ceva. Cât priveşte hoţii şi vardiştii mă bate gândul să renasc instituţia haiduciei, ca replică la actuala „reorganizare”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.