Primarii orașelor și comunelor buzoiene au aflat, luni, cum pot face viața mai ușoară în comunitățile pe care le conduc cu ajutorul tehnologiei

0

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate a ajuns luni dimineață la Buzău cu cea de-a doua etapă a Caravanei Smart City 2.0 Implementarea. La întâlnire au participat alături de autoritățile județene, prefectul Carmen Ichim și președintele CJ Petre Emanoil Neagu, primari ai orașelor și comunelor din județul Buzău care au luat cunoștință despre proiectele care le pot implementa pentru a face mai ușoară viața cetățenilor din comunitățile pe care le păstoresc.
Președintele Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate, Eduard Dumitrașcu, fost consilier județean la Buzău în mandatul 2012-2016 și-a adus aminte de anii petrecuți la Buzău ca și ales județean perioadă despre care a declarant că „l-a maturizat” din multe puncte de vedere.
Caravana Smart City este unicul program de promovare a conceptelor Smart City și de informare a factorilor decidenți cu privire la noile tehnologii, a modalităților de implementare și mai ales a oportunităților de finanțare a acestora.

„Caravana Smart City a ajuns azi și la Buzău. E un lucru foarte bun pentru că dacă vorbim de dezvoltare durabilă trebuie să facem o astfel de dezvoltare, să ne gândim la cetățeni și la tehnologiile novatoare. Cred că a venit momentul să ne schimbăm atitudinea vizavi de tehnologiile îndrăznețe pentru că ăsta este viitorul. Poate că mulți cetățeni nu au încredere prea mare în aceste tehnologii însă să știți că se poate și nu numai la Viena sau Barcelona. Avem multe comunități, exemple de bună practică, marea majoritatea în vestul țării, precum Alba Iulia, acolo sunt implementate peste 100 de astfel de proiecte care aduc mult mai multe beneficii pentru cetățeni. Să știți că și regulile jocului pentru obținerea de fonduri europene pentru următorul exercițiu bugetar s-a schimbat din temelii acum punându-se accentul pe tehnologiile acestea novatoare iar noi trebuie să fim pregătiți pentru acest lucru. În România sunt foarte multe lucruri de făcut și noi autoritățile nu trebuie să așteptăm doar la bugetele naționale ci trebuie să găsim tot felul de soluții pentru a le implementa. Aceste proiecte se adresează într-o primă fază comunităților mari precum municipiile Buzău și Râmnicu Sărat și apoi celorlalte orașe din județ care au însă și alte probleme care trebuie rezolvate înainte pentru a fi considerate orașe civilizate. Sunt multe proiecte care se pot implementa în județul Buzău fie pe transport, pentru iluminatul public, în energie și multe altele. Este mai ușor deocamdată in marile comunități care au o altă infrastructură dar și o altă adresabilitate dar, ușor ușor, cu toții trebuie să luam în calcul astfel de proiecte smart”, a spus președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.