Primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, promite pe facebook deschiderea noii maternități de pe strada Victoriei în maxim trei luni. Edilul buzoian răspunde astfel unei buzoience care a făcut apel către autoritățile județene, implicit și către primarul orașului, să grăbească demersurile pentru ca noua maternitate, inaugurată în 2012 fără a fi funcțională ci doar pentru a da bine la imaginea candidatului Victor Mocanu la șefia Consiliului Județean, să fie redeschisă măcar în al 12-lea ceas. Buzoianca susține că e dreptul femeilor din județ să nască și să fie tratate în condiții decente în maternitate, nu într-o clădire aflată în paragină, veche de zeci de ani, cu aparatură depășită și degradată.

În fața unui asemenea apel, primarul Boșcodeală răspunde: ”Stimată doamnă, îmi pare nespus de rău că nu s-a reușit punerea în funcțiune a noii maternități, obiectiv extrem de important pentru municipiul Buzău pe care l-am susținut cu toate forțele. Lucrurile s-au mișcat greu la Consiliul Județean dar acum problemele s-au rezolvat, a fost obținut sprijin guvernamental și cu fonduri locale în maxim trei luni am speranța că maternitatea poate deveni funcțională”.

Femeia care a lansat apelul ce a smuls promisiunea primarului că maternitatea va fi deschisă în maxim trei luni din acest moment mai scrie, acesta fiind un mesaj pentru femeile din județ care pot schimba ceva, crede ea, dacă vor cere autorităților să se implice mai mult pentru binele locuitorilor județului: ”Deschideți ochii! Chiar nu vă pasă în ce condiții ați născut sau în ce condiții veți naște? Gândiți-vă că trebuie să facem ceva! Dragi doamne, la maternitate nu ajungem numai să dăm naștere unui copil, acolo ajungi și cu alte probleme medicale, așa că, chiar dacă ați născut vă puteți întoarce acolo cu alte probleme, trebuie să vă pese! Trebuie deschisă noua maternitate, schimbată atitudinea unor doamne din personalul asistentelor( precizez: unora). Haideți în stradă! Comoditatea nu este deloc o rezolvare”.

Și în timp ce primarul Boșcodeală anunță deschiderea maternității în primăvară, de cealaltă parte, reprezentanții Consiliului Județean spun că, deocamdată, nu s-au primit fonduri de la Guvern, deși a existat o promisiune în acest sens in perioada premergătoare campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.
„Există o notă de fundamentare care a fost trimisă la Guvern dar la care nu s-a primit nici un răspuns” a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Buzău, Oana Ghimbășanu.
De asemenea, sursa citată a mai precizat că indiferent de decizia Guvernului de a aloca sau nu bani pentru utilarea noii maternități de pe strada Victoriei, procedurile pentru achiziția aparaturii necesare funcționării unității spitalicești vor continua cu banii proveniți din împrumutul contractat de administrația județeană în toamna anului 2014. Chiar și așa, reprezentanții Consiliului Județean se feresc să mai avanseze termene privind inaugurarea reală a noii maternități, deși primarul Constantin Boșcodeală anunță public deschiderea spitalului în primăvara acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.