persoana fara adapost
Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău devine zilele acestea când gerul își spune cuvântul adăpost pentru persoanele fără casă și familie. Toate aceste persoane nevoiașe, reprezentând cazuri sociale, au fost adunate zilele acestea de patrulele de la ISU, Poliție Locală și Ambulanță, care au fost obligate prin directiva secretarului de stat Raed Arafat să patruleze și să –i depisteze pe cei fără casă pentru a-i duce în locuri sigure.
Numai în data de 31 decembrie, potrivit unui comunicat remis luni de ISU Buzău, Serviciul de Ambulanță a adunat de pe străzi 6 persoane fără adăpost pe care le-a direcționat către UPU. În aceeași zi, o echipă din cadrul ISU a găsit un aurolac în ger pe care l-a trimis la așezământul destinat persoanelor fără adăpost.
De asemenea, potrivit ISU, pe 1 ianuarie, Poliția Locală a trimis la UPU un bărbat și o femeie care riscau să fie afectați de ger. Din fericire, frigul năprasnic nu a luat nici o viață.
Pe de altă parte, cazarea aurolacilor în spital implică anumite costuri și aglomerează unitatea, și așa destul de chinuită.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adriana Bratosin, la acest moment, o singură persoană fără adăpost este internată la Chirurgie, întrucât a suferit degerături la mâini, în timpul gerului de la început de an. Reprezentanții spitalului se așteaptă ca secția să se aglomereze din nou de marți când este anunțat un nou val de ger. Meteorologii spun că frigul va pune stăpânire pe mai toată țara, în unele zone, cum ar fi în Transilvania, urmând a se înregistra -23 de grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.