Toamna sindicală din învăţământ mai are un motiv de proteste

Cum altfel dacă nu veşti proaste pentru profesorii care, peste trei zile, reintră în activitate. Banii Primăriei Buzău nu ajung pentru salarii decât până în octombrie. Constantin Boşcodeală speră într-o rectificare bugetară, dar arată cu degetul acuzator spre cei care au întocmit greşit bugetul Educaţiei. Vineri, în cadul unei conferinţe de presă, primarul a declarat:

 

„Profesorii nu au asigurate salariile decât pentru 10 luni. Numai că cele zece luni nu au trecut şi probabil va exista o rectificare bugetară. Dar eu îmi fac o problemă: cum a fost construit bugetul naţional pentru persoanele acestea, ştiute fiind sumele care trebuia să fie prevăzute în buget. Se ştia exact, pentru că salariile sunt foarte clare, de scăderea de 25 la sută, de creşterea de 15 la sută. Totul a fost extraordinar de calculat şi solicitarea noastră a fost făcută, dar în acelaşi timp ei ştiau foarte bine acest lucru de anul trecut.”

 

 

Edilul şef al Buzăului spune că modul defectuos în care a s-au calculat banii de salarii pentru cadrele didactice ţine de modelul ales de guvernanţi: „Ştiţi cum a fost bugetul calculat? Nu pe întreaga sumă de anul trecut, ci pe bugetul iniţial aprobat anul trecut, cel care a fost îndestulător pentru şase luni. Tot aşa a fost creat şi anul ăsta!”

 

Dascălii buzoieni reintră în activitate pe 1 septembrie, plini de datorii după concediul de vară şi cu speranţe la bani abia după 5 octombrie, dată după care, dacă nu va exista o rectificare bugetară, şi-ar putea lua gândul de la salarii. Nu este primul an în care se înregistrează această situaţie, bugetarii din Educaţie fiind din nou trataţi ca ultimă prioritate.

 

S.D.

2 COMENTARII

  1. Nefiind solidari, bugetarii pot fi regulaţi cu uşurinţă la pungă! Ia să privim la salariile celor din regiile statului! Regii cu datorii istorice neachitate, dar salariile merg! Căutaţi şi în alte domenii, de exemplu la banca asta nouă, fostă CEC, ce salarii, prime şi alte acumulări de capital!
    Las dom profesor că aşa vă trebuie.Mai luaţi ceva şpagă şi o să vă fie bine că de greve sau proteste nu sunteţi în stare!!!

  2. Mă Puriule ce le ştii tu pe toate! Eşti din Simileasca? Ia du-te la şcoală că ţiganii i-au înebunit pe învăţători şi profesori cu absenţele! Mai staţi…., şi voi pe acasă, evazioniştilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.