Dumitru Mitroiu
Primarul comunei Cislău, Dumitru Mitroiu, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate. Potrivit site-ului ANI, Mitroiu se află în stare de incompatibilitate începînd cu data de 31 mai 2011, întrucât de atunci deține simultan funcția de primar și calitatea de reprezentant al comunei Cislău în Adunarea Generală a Asociaților în cadrul S.C. Salub ECO CIS SRL, încălcând astfel legea, aceasta fiind societatea de salubrizare a localității, aflată în subordinea Consiliului Local Cislău.
Potrivit ANI, Mitroiu a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, primarul din Cislău depunând la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
Conform aceleiași surse, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate și în cazul căreia există o sentință definitivă este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.