titularizare-4

41, 94 la sută este promovabilitatea de anul acesta la examenul de titularizare susținut de cadrele didactice buzoiene. Potrivit inspectorului general adjunct al IȘJ Buzău, Geta Burducea, 484 de candidați au susținut examenul de titularizare iar 203 dintre ei au luat note peste 7.00, adică au promovat testarea.
Titularizarea s-a dovedit a fi o piatră de încercare pentru multe cadre didactice buzoiene care nu ar trebui să aibă pretenția de a preda și de a se impune în fața unor elevi. Astfel, 7 candidați au luat note cuprinse între 1 și 2 la titularizare, între 2 și 3 sunt 26 de note iar între 3 și 4 sunt 39 de note. Au fost însă și cadre didactice cu rezultate foarte bune. Între 9 și 9.99 sunt 38 de candidați la titularizare iar cinci dascăli au luat 10 curat. Este vorba despre un profesor de educație plastică, unul de sport și despre trei educatoare, acestea dovedindu-se foarte bine pregătite anul acesta. De altfel, și la Definitivat singura notă de zece a fost obținută tot de o educatoare.
Anul acesta, cea mai mare concurență pe posturile titularizabile se înregistrează la educatoare unde sunt două catedre și 100 de candidate. Concurență acerbă este și pe cele 10 posturi de învățători pentru care au candidat 120 de dascăli.
În județul Buzău sunt 63 de posturi titularizabile. Repartizarea pe aceste catedre va avea loc pe 31 iulie în ședința publică ce va avea loc la Liceul Pedagogic.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.