Aurel CHIRICIOIU si Stefan CHIRCA
Primarul comunei Merei, Ștefan Chircă, și proprietarul fermei de oi din satul Lipia, Aurel Chiricioiu, sunt cercetați într-un dosar penal pentru amenințare după ce în ziua de sâmbătă ar fi reținut fără voia lor pe tânărul fotograf Costin Fetic și pe mama acestuia, care intraseră pe islazul comunal pentru a face câteva fotografii.
Cele două victime, mamă și fiu, au mers marți la Poliție unde au depus o plângere iar oamenii legii au întocmit un dosar penal sub aspectul infracțiunii de amenințare, urmând să se facă cercetări pentru a se stabili cu exactitate situația de fapt.
Reamintim, proprietarul unei ferme de oi din comuna Lipia, Aurel Chiricioiu, i-ar fi reținut sâmbătă seara pe Mihaela Fetic și pe fiul ei, Costin, de 16 ani, după ce aceștia ar fi intrat cu un autoturism pe islazul comunal din satul Lipia. În sprijinul său, Chiricioiu l-ar fi chemat telefonic pe primarul localității Merei, Ștefan Chircă, alături de care ar fi adresat injurii celor doi buzoieni până la sosirea Poliției.
Tânărul de 16 ani și-a expus pățania pe o rețea de socializare iar aceasta a devenit viral, mai mulți utilizatori condamnând gestul alesului local. Ulterior, Costin Fetic a primit mai multe „avertizări” din partea unor persoane apropiate primarului comunei Merei pentru a șterge postarea respectivă și pentru a-și înceta demersul. După ce tânărul și mama sa au depus plângere la Poliție o parte din mesaje au fost șterse.
De asemenea, surse judiciare au relatat că și alte instituții vor demara verificări, în zonă fiind vizat atât contractul de concesiune dintre Primăria Merei și crescătorul de oi, dar și alte aspecte care nu se pot face publice la acest moment pentru a nu periclita ancheta.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.