Săptămâna dinaintea Paștelui pare a  fi cu adevărat una a patimilor pentru unii aleșii locali. După ce săptămâna trecută primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală a recunoscut că este cercetat de procurorii DNA, astăzi a venit rândul altui ales local să dea cu subsemnatul la Parchet. Este vorba despre primarul comunei Viperești, Elvis Oprea, care a fost ridicat azi-noapte de la locuința sa din comună. Informația a fost confirmată de prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, Valerică Văsâi, care a declarat că Parchetul  va veni cu clarificările necesare în cursul zilei de astăzi. Pe de altă parte, surse din rândul anchetatorilor spun că ar fi vorba despre  luare de mită iar primarul comunei Viperești ar fi fost prins în flagrant. Primarul comunei Viperești ar fi pretins unui cetățean 20.000 de lei pentru a-l ajuta să obțină anumite subvenții din partea APIA. Pentru că nu s-au înțeles, denunțătorul a mers la Poliție și împreună cu oamenii legii au hotărât să organizeze un flagrant in urma căruia un intermediar, om al primarului, a  primit suma de 10.000 de lei pe care ulterior i-a dat-o lui  Oprea.

Iată, mai jos, comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău:

La data de 11.04.2012, procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau au dispus retinerea pe o durata de 24 de ore a invinuitului OPREA ELVIS EUSEBIO, primar al comunei Viperesti, judetul Buzau, pentru infractiunea de luare de mita.

In baza probelor administrate pana la acest moment in faza urmaririi penale s-a stabilit ca in perioada decembrie 2010-februarie 2012 acesta a pretins si primit de la numitul P.V., printr-un intermediar, care de asemenea a fost retinut,  suma de 10.000 lei  pentru mentinerea unui contract de arenda incheiat in ianuarie 2010 , contract care are ca obiect 40 ha. de teren  – pasune. In sarcina invinuitului se retine, de asemenea, ca in aprilie 2012 a conditionat eliberarea unei adeverinte necesare depunerii dosarului aceleiasi persoane pentru acordarea subventiei de la APIA pe anul 2012.

Cercetarile au fost declansate in urma denuntului numitului P.V. . Urmare denuntului, s-a organizat un flagrant, operatiune in cadrul careia s-a remis intermediarului suma de 10.000 de lei.

In cursul zilei de 11.04.2012, invinuitul OPREA ELVIS EUSEBIO si intermediarul vor fi prezentati Tribunalului Buzau cu propunere de arestare preventiva.

Cercetarile continua in vederea lamuririi imprejurarilor in care s-a consumat actul infractional, respectiv stabilirea concreta a contributiei celor doi participanti.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.