Cu ocazia sărbătorilor pascale, aproximativ 330 de copii și tineri din cadrul serviciilor rezidenţiale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău işi vor petrece vacanţa în familia naturală/extinsă.
Pentru ceilalţi aproximativ 259 de copii/tineri care rămân în cadrul serviciilor rezidenţiale în această perioadă, se vor organiza mese festive cu mâncăruri tradiţionale româneşti şi activităţi de petrecere a timpului liber. Marea majoritate a copiilor/tinerilor rămaşi în serviciile rezidenţiale se găsesc în instituţii specializate pentru copii/tineri cu deficienţe sau probleme grave de sănătate, pentru care continuitatea în acordarea de îngrijiri specializate este o necesitate; chiar şi pentru aceşti copii/tineri, menţinerea legaturilor familiale este o prioritate şi în acest sens, acolo unde este posibil, se asigură petrecerea unor perioade de timp în familie.
De asemenea, pentru cei care rămân în cadrul serviciilor rezidenţiale nu au fost primite solicitări din partea familiei naturale/extinse deoarece nu există posibilităţi de îngrijire normală în familiile lor ori la rude sau chiar nu este menţinută în niciun fel legătura cu familia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.